[n=20291 Igår tillkännagav] #Nintendo den nya tjänsten Wii Software, WiiWare i USA, som låter mindre utvecklare att skapa spel till Wii och distribuera dem via konsolens onlinebutik. Sajten ComputerAndVideogames ville veta mer om detta och ställde således ett par frågor varar en handlade om den hårddisk det ryktats så mycket om på senare tid:

Is Nintendo considering releasing a hard drive to bolster the Wii's memory for all this new content?

Nintendo: No.

Det verkar alltså som om vi får börja bunkra upp på SD-kort för att få plats med alla gamla och nya titlar som distribueras online till din Wii.

bakåtsträvande :/ 29/06 jo, dom gör en blizzard, så måste det vara. för den där demo channel blir det med största säkerhet av. och demos är mycke större än dom små vc spelen som folk tankar. demos kräver mer plats. och ingen vettig person vill väl sitta med en hel kortlek av... 28/06 Klart dom nekar i detta läge, dom vill ju droppa bomben själv. :) 28/06 äh pfff :p läste iaf på en hemsida om Wii hd och det var till och med en bild på en hd. och läste i game ractor tidningen om hdn och även om att sega saturn spel skulle komma till vc. och det är ju tänkt att dom ska börja släppa demos på Wii, ska bli... 28/06 Du har ingen talan i denna tråd PS3-fanboy :P 28/06 jag fyllde ett 512 megs sd minne rätt så fort med vc spel. 28/06 Det sämsta är ju att Wiin bara stöder 2 GB minnen... Vilken tur att VC spelen är så dyra att man inte har råd med alla isåfall då. 28/06 Vad ska dom ha USB ingångarna till för då? Men verkar rätt onödigt, tror inte Nintendo vill att man ska ha en till extern manick bredvid. Bara köra in ett större SD-kort så är de klart! EDIT : Den klarar tydligen max 2gb kort? 28/06 Hur stort är ett spel på VC då? Snes och nes versionerna lär ju inte vara mer än någon meg. Är ju inte direkt samma siffror som på pc där man får ladda ner över en gig för ett demo. 28/06 Släpp en HD utformad som basen/vaggan som konsolen står i idag. Borde gå att fnula ner en 2,5" utan att den blir alltför mycket tjockare. ANnrs lär det dyka upp modchip som fixar HD-stöd snart. Det borde ju gå att lura Wiin att tro att det är ett SD som... 28/06
Skicka en rättelse