Microsoft tillåter nu försäljning av spel som Dishonored, The Walking Dead och Mass Effect 3 efter att förbudet för titlar med högre ålderskrav än 16 nu hävts.

I oktober pekade riktlinjer mot att titlar med åldersklassificering tyngre än PEGI 16 inte skulle kunna säljas via Windows Store, marknadsplatsen som dök upp i samband med Windows 8. Detta skulle innebära en begränsning av en drös olika titlar, som exempelvis #Dishonored och #Mass Effect 3. Efter en kort tid och drivor med uppror ändrade #Microsoft uppfattning, eller vad man nu kan säga, och nu kan mjukvara med 18+ börja säljas med gott mod. Microsoft uppmärksammar att #The Witcher 2: Assassin's of Kings och #Grand Theft Auto IV är två av titlarna som inom kort kommer dyka upp.

Det är Microsoft vi snackar om, varför skulle dom inte? 14/12 Är väl ingen skillnad från hur det är via butiker eller steam och dylikt, ingen kan stoppa dom där heller, nu för tiden låter barns föräldrar att ungarna lånar korten och köper spelen dom bäst vill ha. Sedan du tror verkligen att det är bara amerikanare... 14/12 Om det finns Steam/Origin...varför vill man då köpa något från Microsoft, där man dessutom måste vänta extra på att det ska "godkännas"? Microsoft är väldigt duktiga på att skjuta sig själva i foten numera. 14/12 Vill jag köpa spel så går jag in på prisjakt och kollar vart det är billigast, Finns inte windows store med där bland dom billigare så kan dom lita på att jag inte kommer att köpa utav dom.. Jag vill ge min support till dom butiker som vågar satsa och... 13/12 Ingen seriös spelare skulle någonsin ens tänka tanken. 13/12 Trodde 18+ var porr. Men sån tur hade vi inte... 13/12 Blir en axelryckning från min sida. Tänker ändå inte köpa några spel från Microsoft. 13/12 vad är din poäng ens? att dom gör det för att vara giriga? det är ju knappast nått dåligt med att göra så man kan köpa spel som är 18+ 13/12 Jag lägger hellre mina pengar på ett spel som utvecklats i USA, av Amerikanare/ Européer, än en redan urmjölkad Japansk mediaguru och hans spel. :up: 13/12 Ja, de är amerikaner trots allt. Allt som de kan tjäna pengar på måste finnas tillgängligt! <-- troll :) edit: Det är både en bra och dålig förändring. Det bra är: Att det är smidigt för oss konsumenter över 18 år. Det dåliga är: Att det är ännu smidiga... 13/12
Skicka en rättelse