Superspel. Ja, vad annars skulle man kunna beskriva ett enda spel som slår samman städerna från samtliga Grand Theft Auto-titlar.
Leslie Benzies, producent för GTA-serien hos #Rockstar North, säger till Digital Trends att de till slut vill se ett sömlöst äventyr där spelaren kan resa fram och tillbaka till platser från tidigare spel.

– Någon gång vill vi självklart ha en stor värld som innehåller samtliga städer och som låter spelaren flyga mellan dem och återbesöka deras favoritplatser, berättar Benzies. I den kontexten vore det väldigt intressant att återskapa Vice City.

Benzies delar med sig av sin vision under en intervju i samband med att det gått hela tio år sedan #GTA: Vice City släpptes, ett spel som från början var tänkt som en addon till det banbrytande #GTA 3 men som under arbetets gång växte till en storlek som krävde ett eget spel.

– Vi insåg att vi hade för mycket material för ett mission pack och att det borde bli ett eget spel. Vi var alla ganska uppspelta efter att ha gjort klart GTA 3 och jag tror att vi alla ville testa hur vi kunde föra konceptet vidare, så spelets kärna blev färdig ganska snabbt.

Rockstar North pillar för närvarande ett litet projekt de kallar #Grand Theft Auto V, som väntas kunna dra till sig visst intresse när det släpps nästa år.