Nästa år släpps #Bioshock Infinite och då huvudkaraktären kastas in i inbördeskrig mellan översittarna och Vox Populi-rörelsen händer det att folk drar paralleller till sina egna bilder av verkligheten och ballar ur. Ken Levine har i en intervju med PC Gamer berättat om olika idéer och synsätt som dykt upp, en del något mer extrema än andra.

– Lita på mig, jag får tweets... När jag började jobbar på det här spelet var flera av mina närstående väldigt upprörda eftersom de trodde att det var menat som en attack mot Tea Party-rörelsen. Alltså en riktad attack mot Tea Party, vilket de var väldigt delaktiga i. När vi sedan visade upp Vox Populi-rörelsen såg jag många fler vänster-betingade hemsidor som gick igång i stil med, "det här försöker bryta ner arbetarrörelsen". Jag kommer ihåg att jag såg kommentarer, tyvärr, på en vitmakt-sajt, Stormfront, där folk rent ut sa: "Juden Ken Levine gör en vit-mans-mördar-simulator", sa Ken Levine till PC Gamer.

Men Infinite är inte första Levine-titeln som mött liknande motstånd.

– Bioshock hade samma sak där Objektivister blev rasande över det, medan vänster-folk mer tänkte att det var ett kärleksbrev till Objektivism. Jag tror de här spelen är lite av en Rorschach för folk. Det är vanligtvis en negativ Rorshach. Det gör dem förbannade, ja du förstår?

– Men jag har det hellre så än att... De här spelen är, till en viss punkt... Om de ska vara om något så ska det vara om att inte köpa endast ett sätt att se på saken. Om att ha en brist på förtroende för vad som helst. De är aldrig en attack på en enskild idé. Det är mer som en pest fördelad över alla era hus.

För att få en djupare inblick i Ken Levines intressanta huvud rekommenderas hela intervjun. Han tycker bland annat att vi gamers är underskattade på många sätt.