Bobby Kotick ogillar att fans shoopar honom som Djävulen. Plus: Bobby Kotick förklarar att det inte var ett svårt beslut att sparka Infinity Ward-grundarna.

Minns du bomben som chockade spelvärlden i mars 2010 när #Infinity Ward- och Call of Duty-killarna Jason West och Vince Zampella fick kicken från #Activision? Nu avslöjar Activision-chefen Bobby Kotick att det var ett lätt beslut för honom att ta.

– Du får reda på att två chefer planerar att bryta sina kontrakt, behålla pengarna du gav dem och stjäla 40 anställda. Vad gör du? Du sparkar dem, säger Bobby Kotick till NY Times.

Efter diverse obligatoriska stämningar och motstämningar (de är ju amerikaner) träffade parterna en överenskommelse utanför rätten i maj, så nu är allt frid och fröjd.

Nu går vi vidare till den verkliga anledningen till att du klickade på nyheten.

Den nyskilda Bobby Kotick säger nämligen också i intervjun att han har svårt med dejtandet, för det är inte lätt att hitta någon när man liknas vid Djävulen.

– Föreställ dig vad det innebär för mitt dejtingliv när den första bilden av mig som kommer upp är mig som Djävulen, säger Bobby Kotick.

Tvärtemot vad folk tror så hävdar Bobby Kotick att han visst är spelintresserad. Just nu spelar han mycket Skylanders med sin 11-åriga dotter.

– Folk kritiserar mig för att inte vara passionerad kring produkterna, men det är jag.

Han är dessutom en riktig skämtare som en gång tog strypgrepp på Los Angeles borgmästare innan hans säkerhetsvakter ingrep. Ja, Bobby Kotick är sannerligen en riktig hjälte och spelbranschens missförstådda Messias.

FZ vill ta tillfället i akt att önska Bobby lycka till med dejtandet och även en

riktigt

,

riktigt

God Jul!

Fint! Ser fram emot det. Lagom nördigt att plocka upp under julhelgen. Men världens största spel under en period lär iaf vara FarmVille. 19/12 Som sagt kan leta vidare sen idag när jag kmr ifrån jobb ska jag kolla efter lovar, jag det vart en hemsida som höll koll på topplista och dom hade tom försäljningslista inofrmation(inte bara sifrror) Ska kolla när jag kommer hem. 19/12 Länka till en bättre lista då? Det där är faktiskt enda listan jag sett hittills i argumentationen så då får man ju ta och gå efter den. Känns som det här inte är ett nytt ämne så borde ju finnas siffror som stödjer din tes ifall det stämmer. Och du räk... 19/12 Jag tar inte "Trust me" som en källa Fuzion. Som påpekats tidigare, du svamlar och i bästa fall uttrycker dig dimmigt. Att dom utvecklare och utgivare inte har koll på antal sålda exemplar är ett ett påstående som bara blir dumt. Det kom i 1998 - exakta... 19/12 Originalartikeln är länkad i första citatet, det räcker. Om resten av citaten/materialet hade kommit någon annanstans ifrån så hade det naturligtvis framgått tydligt i nyheten. I övrigt förstår jag inte riktigt vad du menar med att händelsen inte är kor... 18/12 Det kanske är värt att referera till originalartikeln i påståendet då? Sedan vore det väl bra att citera originalartikeln korrekt istället för att vinkla stycket till att framställa Kotick i dålig dager. 18/12 En riktig skithög. Aktiemarknadens man. Bryr sig inte ett skit om spel eller spelare. Skulle lika gärna kunna vara chef för ett oljebolag. 18/12 "Spelintresserad" innebär inte att man sitter o tittar på när sin 11-åriga dotter spelar barnspel, Kotick. 18/12 Det stämmer nog, men det var PC vi diskuterade (HL+CS) :) För övrigt, 100 jäkla miljoner ex? Det var... en del! 18/12 Kan ju för bövelen inte spela konkurrenternas spel! 18/12
Skicka en rättelse