Många är eniga om att digital distribution är framtiden och de senaste åren har antalet onlineköp ökat kraftigt. För många butikskedjor med fokus på spel är utvecklingen självklart oroväckande, utan dem som mellanhand kan distributörer dumpa priserna vid internetförsäljning och enligt Doub Lombardi har #Take Two Interactive blivit hotade av affärer på grund av detta. Uppgifterna kommer från en intervju på Bit-tech där teknologin och dess framtid avhandlas med hjälp av svar från #Valve-chefen.

Digital distribution is certainly an interesting concept, and one that many gamers aren't entirely happy with. But why? Some are annoyed that it's not cheaper. Others don't like the concept of not having physical media. And still others are worried (sensibly) about privacy concerns: account theft, identity theft, or worse yet - selling personal info to marketing companies. The credit card debacle has only been the first of such concerns that have truly manifested.

Stortitlarna som jag verkligen vill ha köper jag helst i affären, men digital distribution gör ju att mindre utvecklare får komma till tals och uppiffade versioner av gamla spel (XCom: Terror from the Deep tex) kan släppas igen utan att dra igång en eno... 29/06 online klientförsäljare lär inte bli feta på mig jag köper alla spel i fysisk form 29/06 Falco Lombardi :p 29/06 En av få rubriker jag faktiskt uppskattat och sett som fyndig. Bra jobb med den ;) Ja spel i butiker kommer ju inte försvinna ännu på ett tag, men när fler och fler spelbutiker nu börjar erbjuda nerladdningstjänster för spel så kan man nog inte sticka... 29/06 jag köpte mitt första spel digitalt för nån vecka sen, det var HL2 Ep1 för $9 det kostar ca 200kr i affären. jag har inget emot att köpa digitalt men då ska det vara en bra tjänst som tex Steam inte nån buggig seg sida man ska regga sig på osv eller nå... 29/06 Jag håller delvis med. Jag använde medvetet ett uttryck som vanligtvis betyder att pinka men i det här fallet betyder något helt annat. Jag hoppades att läsarna inte skulle tolka det så, eftersom vi aldrig skriver "skvallernyheter" utan istället om spel... 29/06 Jag tycker att steam är mycket bra. Hoppas bara dom kan få ner priserna lite oxå! Tycker det är skönt att slippa alla fodral! :) 29/06 jag håller mig nånstans mittemellan. jag pallar inte att gå till en spelbutik på stan, för de har alltid löjliga priser och ett riktigt klent sortiment. köper hellre aldrig helt digitalt, då jag föredrar att ha spelet i hand. har visserligen köpt ett... 28/06 Kalla mej bakåtsträvare, men spelbutiker for life! :evil: 28/06 visst är digitala köp bekväma men att kunna gå ned till en butik och inhandla sig en fysisk produkt är iaf för mig betydligt mer värt. Man vill ha sitt spel/film i fysik form. dessutom är pris skillnaden nästan obefintlig i dagsläget. Dessutom ska man... 28/06
Skicka en rättelse