Populous-släktingen Project Godus har just nått Kickstarter-målet på 450 000 insamlade pund.

Peter Molyneux försök att få privatpersoner att finansiera hans nästa spel, #Project Godus, har lyckats. Målet var att på 30 dagar skramla ihop 450 000 pund till denna moderna version av Molyneux legendariska gudsstrategi #Populous från 1989, och alldeles nyss nådde man i hamn. Knappt två dygn av insamlingsperioden återstår.

Så sent som för ett par dagar sedan saknades hundratusentals pund för att nå målet, men ett par strategiska uppdateringar och filmer från utvecklaren #22cans i rättan stund har uppenbarligen varit en klok väg att vandra. Och därmed kan alla som bidragit se fram mot att lira Project Godus nästa år. Är du en av dem?

[video=13169]

Filmen visar en väldigt tydlig prototyp av Project Godus.

Utvecklarna var tydligen beredda på att målet skulle nås, för nyss tillkännagav man ett gäng bonusmål baserade på den totala summan som samlas in. Vid 500 000 pund väntar multiplayer och co-op, och vid 550 000 pund släpps spelet till Linux och Kickstarter-konsolen Ouya. Kolla in bonusmålen innan du beslutar dig för om du ska bidra i sista stund – du har fram till i morgon kväll på dig.

Lame ! Booooring ! Gaaaaaaaaayyy ! Get of the stage ! 20/12 Tappat förståndet på vilket sätt då? Jag har följt Peter och sett merparten av hans uttalande, grejen är att han brinner så mycket för det han håller på med och han vill att alla andra ska dela hans kärlek. Om du kolla på de videos som finns om Godus... 20/12 Sluta snacka bullshit. Ingen tvekan om att Molyneux var grym en gång i tiden men ärligt talat är mannen ett stort skämt nu. Kolla bara på curiousty och fable 3 så inser man ju att han helt tappat förståndet. 20/12 Antar att man måste ha varit med på den tiden för att förstå storheten kring ett spel som Populous och varför Bullfrog då var en av de bästa utvecklarna. 20/12 Älskar Molyneux, du är tråkig. 20/12 Det är inte honom jag gett mina pengar till, utan teamet, som jag för övrigt tror starkt på utifrån det jag sett hittills. Och så kan väl "galningen" få en chans att komma igen, när han ändå är med på ett hörn. Det här spelet har han ju trots allt lycka... 20/12 ok, tack för svar och länken (är inte helt säker än om jag kommer gilla spelet :p) 20/12 Förstår inte att folk ger den här galningen ens ett öre... 20/12 I originalet meckade man med landskapet för att ge folket bästa möjliga förutsättningar att bygga hus, och ju bättre man skötte sig desto fler började tro på dig som gud. Vilket gav makt, som användes för att utplåna en annan gud. Filmen visar lite av... 20/12 Känner att det var tack vare mig. Blev backer igår... ;-) Skämt åsido, tror på teamet och ser väldigt mycket fram emot Populous arvtagare! 19/12
Skicka en rättelse