Svenskutvecklade och Afrika-osande peka-och-klicka-äventyret The Journey Downs första kapitel finns nu tillgängligt för fler än någonsin förr. Första veckan på marknaden går det för småmynt, så missa inte.

Svenska #SkyGoblin släppte i somras #The Journey Down: Chapter One via dess officiella sajt, men de låter nu glatt meddela att titeln även finns tillgänglig till iOS-apparater. Därutöver kommer liret dyka upp på Steam den 9 januari nästa år. I The Journey Down tar du dig an rollen som Bwana och hans härlige sidekick Kito som i Kingsport Bay ramlar in i en korrupt värld full av äventyr när de vanligtvis bara vill få sin sunkiga bensinmack att fungera som den ska.

I det första kapitlet söker Bwana och Kito efter en borttappad journal som sägs inneha fläskiga hemligheter om det mystiska Underland, samtidigt som de försöker ta reda på vad som egentligen hände deras far, kapten Kaonando. Detta invävt i en värld doftandes av afrikansk kultur och jazz-toner.

Första veckan kostar iOS-versionen bara 7 kronor, varefter priset höjs till 21 kronor. Av någon anledning provade vi inte på liret vid släpp, men Utlandet pekar på en behaglig upplevelse som doftar av den gamla skolans peka-och-klicka-klassiker. Gänget på SkyGoblin arbetar för närvarande hårt på nästa del i berättelsen vars utveckling du kan följa på utvecklarbloggen.

Skicka en rättelse