Tyskland har sedan länge varit kända för sin spelcensur (och idogt dubbande av allt som rör sig) och #The Darkness kommer inte undan saxen. Förutom att ta bort allt som har med nazism och göra kommer även fyra av smådjävlarnas (kallade darklings) mordmetoder att försvinna. En animation där hjärtat slits ut ur motståndarens kropp ansågs också vara för våldsam, istället får spelare suga ut själen.

Att importera en oklippt version vore säkert lockande, om inte innehavet av en sådan kopia skulle kunna resultera i upp till tre års fängelse.

Ja, detta låter ju betydligt mer troligt. Jag antar att de bara vill krydda nyheten lite extra när de skriver att man riskerar upp till tre års fängelse om man importerar ett ocensurerat exemplar av spelet. 01/07 Bwahaha! Bästa påståendet någonsin. ;) 01/07 Naturligtvis inte, Tyskland har precis som Sverige straffskalor, det är inte så att ett visst brott ger en automatisk bestämd påföljd. Ex. är väl maxstraffet för rattfylleri just 2 år i Sverige, men det normala är snarare att man blir av med körkortet... 01/07 fedt fattigt. Ere nåt som ISF ska censureras om dem gråter över saker så ere väl filmer det är väl för fan den mest bidragande faktorn av allt. Sen sätt åldersgräns på spelen iställe för o stänga ute alla lirar fans och normala gamers i tyskland. Tycker... 01/07 Ska de inte förbjuda skalpell operationer medan de är på gång? Tänk vad traumatiserade doktorer och småbarn kan bli på akuten! 30/06 Jag blev lite smått chockad när jag läste detta. Inte av att Tyskland censurerar spel, det är ju knappast någon nyhet. Men fängelse? För innehav av ett importerat TV-spel? Jag trodde att det på sin höjd skulle kunna röra sig om fjuttiga böter. Men är... 30/06 Efter det här? Utanför Tyskland? Knappast. Dom har alltid hållt på så och kommer nog göra det ett bra tag till framöver. Resten av världen fortsätter med åldersgränser. Sen finns det ju alltid folk som tjatar endå. 30/06 Jag undrar om vi kommer se att det bli vanligare och vanligare med censur efter det här? Kommer censurfolket använda samma argument vid fler och fler spel, och kan det leda till att det successivt blir strängare och strängare krav? Lite otäck utveckling... 30/06 Helt sjukt att man inte får bestämma själv vad man ska spela å inte spela. 30/06 att smutsa ned det svenska språket borde ge två års fängelse också... 30/06
Skicka en rättelse