En klocka som nästan aldrig stannar. En hjältinna på egna ben. Vi har ny info om Lightning Returns: Final Fantasy XIII.

Renommerade Famitsu (via Siliconera) har nystat fram ny info från tredje och avslutande delen i trilogin om Lightning.

  • Lightnings omdiskuterade outfit, som kan skådas i trailern, är mycket riktigt designad av Tetsuya Nomura. Du kommer kunna byta både färg på den och hela kostymen.

  • Lightning blir den enda spelbara karaktären, vilket är högst ovanligt för ett Final Fantasy-spel. Det ska dock "kännas som att du kontrollerar en grupp".

  • Stridssystemet förnyas och Lightning nyttjar så kallade "styles" som i praktiken innebär vapen, skydd, accessoarer och förmågor. #Square Enix kallar det just nu för "Amazing ATB" men namnet är inte slutgiltigt.

  • Som vi tidigare avslöjat spelas äventyret i realtid. Tiden stannar i princip aldrig upp och viss information är bara tillgänglig under vissa tidpunkter. Även npc:s beter sig annorlunda och finns på olika platser vid olika klockslag.

#Lightning Returns: Final Fantasy XIII har ännu inget releasedatum, men vi håller er uppdaterade.

Synd bara att Lightning är fruktansvärt tråkig och ser ut som en kille. Jag hade hellre föredragit en spinoff/standalone på Fang. Fast det är väl klart att Lightning är populärare, de flesta småpojkar vet ju inte riktigt om de är homo-bi eller heterosex... 01/01 Jag syftar förstås på gameplay. Självklart måste det finnas återkommande element som gör att det känns "Final Fantasy" (story-teman, varelser, namn, föremål osv.) Vad man tycker om det är dock irrelevant för diskussionen, men faktum kvarstår att i stort... 31/12 Vad pratar du om? "Same shit" är ju precis vad dom gör varenda gång. Genomskinnlig story med tonårsångest som vanligt med fjantiga karaktärsnamn och hemska, fåniga karaktärer likt animé. Jag är lite anti-Japan när det kommer till spel och film. Mest för... 30/12 Till skillnad mot FFXIII där man inte styrde någon utan bara tryckte på en knapp för att komma vidare. :) 30/12 Säga vad man vill om Squenix senaste försök, men jag älskar att de fortfarande vågar prova på helt nya tag och inte bara släpper "samma spel" med en ny story varje gång. Tummen upp än så länge :) 30/12 Det här verkar faktiskt väldigt lovande eftersom man får full kontroll av Lightning i striderna mer likt ett ARPG, kommer fortfarande finnas en typ av paradigm shift också vilket blir intressant att se hur det kommer att fungera i praktiken. 30/12 Så man kan säga att detta kommer bli som FF versus XIII? Låter som det med realtid och ensam spelare. 30/12
Skicka en rättelse