Med 20 dagar kvar har det fantastiskt läckra, retrodoftande rollspelet redan nått Kickstarter-målet – med råge. Det är inte svårt att förstå varför.

Du känner kanske inte till #Radio the Universe? Det lär snart bli ändring på den saken. Med 20 dagar kvar på Kickstarter har det retrodoftande scifi-rollspelet redan passerat målet på 12 000 dollar (77 000 kronor) och lämnat det långt, långt bakom sig. I skrivande stund har spelet samlat in 30 000 dollar (drygt 193 000 kronor) och har alltså mer än fördubblat den ursprungliga målsättningen.

Radio the Universe ser ut att vara hämtat direkt från SNES-tidens guldålder. Bland inspirationskällorna för indieutvecklaren #6e6e6e hittar vi #Dark Souls, #Hotline Miami och #Castlevania: Symphony of the Night. Detaljer om storyn är få men hjältinnan vaknar upp ur en djup sömn och hamnar in i en stad utan himmel. Det hela verkar ha en melankolisk och mystisk stämning.

Du gör rätt i att spana in trailern undertill och kolla in Kickstarter-sidan för att läsa mer om bonusmålen – några har av förklarliga skäl redan uppnåtts – och mycket annat.

http://www.kickstarter.com/projects/1548272412/radio-the-universe-0/widget/video.html

I liek! Ser rejält lovande ut. :) 03/01 Hehe jo precis, sant det du säger. tex idag är exempelvis för ungdomarna arkad spel kanske metal gear solid,långt tillbaka vart det pac man det ändras väl i tids generation oxå. Så klurigt ord kanske vart fel att använda hehe :) 03/01 Ja på två sätt: 1. Spel som spelades i gamla spelhallar. (spel som zelda och final fantasy fanns inte i spelhallar för dess mekanik var värdelös till syftet att få folk att stoppa in mynt) 2. Spel som är iallafall på ytan väldigt simpla och lätta att... 03/01 Ser vackert ut, men man gör väl mer i spelet än att undvika fällor? 03/01 Arkad kan benämnas väl på två sätt, spel som är i gammal klissiker form exempelvis oftast i fågelvy utan 3d eller i 2d vy med gamlal simpel pixelgrafik. legend of zelda är en av dessa som kom till supernintendo, sen i sig spelas dom icke i "arcade halls... 03/01 Är väl verkligen inget arkadspel heller. Man satt ju inte och matade Zelda och Final Fantasy med quarters precis. "Arkad" kommer ju ifrån spel man spelade i spelhall och matade med småpengar, men om man använder uttrycket idag kännetecknar det väl spel... 03/01 Braid, Fez, Super meat boy ? :) 03/01 Jamen vafan mer sånt här tycker jag! Kändes som ett äventyrsspel. Mood, story, exploration och sånt. Rätt pepp på det här! Läste deras feature list, det stog: * Players who die in-game die in real life. Vart lite mindre pepp på spelet nu!! 03/01 verkar riktigt häftigt, älskar den "surrealistiska" sci-fi-vibben mixat med zelda :D gav 5$. 03/01 wow äntligen! ett arkad spel i gammal form som ser förbättrad ut men endå håller retro grafiken! :) 03/01
Skicka en rättelse