Framtida spel till Playstation-konsoler kommer kanske bara fungera till ursprungsenheten, om företagets patentansökan blir verklighet.

#Sony har ansökt om ett patent som skulle kunna vara ett hårt slag mot begagnatmarknaden. Idén går ut på att spelen knyts till den konsol de först används på. Om spelet känner av ett annat användarkonto än det ursprungliga ska det helt enkelt inte fungera. Ingen anslutning till internet ska krävas.

I patentdokumentet säger Sony uttryckligen att de vill sätta andrahandsmarknaden under press och att teknologin är ett smidigt alternativ till lösenord och de allt vanligare Online Pass.

"Där konsolen inte är ansluten till internet kan vi inte kontrollera användningen av innehåll. Användare kan också kommunicera för att dela lösenord emellan varandra och därför kan andrahands-försäljningen inte slås ut på ett pålitligt sätt", står det.

Sony nämner inte någon specifik maskin för teknologin och inga planer uttrycks för att integrera den med nuvarande hårdvara. Värt att nämna är dock att uppföljaren till Playstation 3 förväntas presenteras under året.

Oerhört tråkigt om Sony begränsar sig så. Tror att det kommer bli ett enormt bakslag för de själva. 08/01 Snacka om dåligt miljö tänkande ifrån Sonys sida. 07/01 Så länge det handlar om att knyta spelen till ett användarkonto så är det exakt samma sak som Steam eller Origin, alltså inte äpplen och päron. 06/01 Ja fast det gäller ju hela kontot antar jag, och inte som det verkar på en del här att man sätter i en skiva sen går den aldrig mer spela i en annan konsoll. Är väl bara o va offline eller logga in på sitt konto på den andra. Tycker inte det är värre... 06/01 Du har en EU lag på din sida som tillåter att du säljer ditt konto vidare. Jag vill klargöra en sak för alla människor här dock, Sony har tagit patent för en sak som inte specifikt ska finnas på JUST PS4, det kanske istället ska sitta i deras DVD spelar... 05/01 Mina polare laddar bara ner spel (pirat) som dom tycker är bra nog för att köpa till pc. Å sen tar dom pengarna och köper ps3/xbox spel för istället. Aldrig på games eller gamestop utan laddar ner det på live/psn eller handlar på webhallen. Gör man en... 05/01 Ok, en gång till. Poängen var att en digital produkt är oföränderlig, en fysisk produkt slits. För övrigt vet herrarna ingenjörer på toyota mycket väl om hur deras produkter kommer att slitas och behöva reservdelar. I nybilspriset betalar du precis så... 05/01 Hur kan inte PS4 bli en hit nu? Yttligare mer saker som säger att kunderna är enbart besvärliga och oärliga... 05/01 Skillnaden med Steam är ju att du kan spela dina spel på vilken dator som helst i världen sålänge du har en internetuppkoppling. Detta är enligt mig en fair trade-off för att inte kunna sälja spelet i efterhand på Steam. Du är inte fysiskt begränsad til... 05/01 Förutom om det handlar om ett EA spel, där EA stänger ner multiplayer servrarna efter två år:P 05/01
Skicka en rättelse