Över fem miljoner 360-spelare har köpt och laddat ner Minecraft från XBLA.

#Minecraft till Xbox 360 har nu sålt i fem miljoner exemplar. Den senaste milstolpen – det lär bli fler – nåddes på nyårsafton.

Nyheten når oss bara dagar efter att #Mojang berättade att 453 000 ex av spelet krängdes under juldagen. Enkel matematik – 8,7 miljoner till pc, 5 miljoner till mobil, 5 miljoner till Xbox – säger att spelet mycket snart kommer nå 20 miljoner ex.

Hatten av för mannen med hatten, Markus Persson, i synnerhet och hans medarbetare på Mojang i allmänhet.

Den dåliga smaken ligger i att ta till sig något som ser ut som pixel spelet gör. Visst spel tanken är bra men utseendet suger ap - röv enligt mig. Smak sak antar jag.. Men jag är knappast en arg pojke men när dagens kidds skriver att detta är nytt och... 05/01 jag gillar din tolkning på folk att dom inte har något vidare smak ifall dom gillar minecraft. Men tyvärr så funkar inte den åsikten. Bara för du ogillar det kan du inte gå och bli en arg pojke på alla andra som tycker det är bra. Jag personligen älskar... 05/01 Grattis Mojang :D 05/01 Det blir bättre och bättre för varje uppdatering. Frågan är bara hur det blir när det blir för styrt? 04/01 De kommer ha skyhöga krav på sig, samt att spelet kommer nog sälja bara för att det står Mojang på det, vilket är synd. _________ Håller dock med en av de första kommentarerna, Minecraft är inte så bra enligt mig, finns så mycket som de har struntat i... 04/01 Det är ganska intressant att se att öppenheten runt hur många exemplar minecraft säljer har blivit en ganska smart PR-grej. De större utgivarna är ju oftast ganska selektiva med vilka siffror de släpper ut. Men vi får se hur det blir med nästa mojang-re... 04/01 Ladda ner en texture pack, så är den delen fixat. Tror knappast det är ett spel för alla, har hört alla möjliga anklagelser om vilken typ av person man måste vara för att gilla det, som om folk behöver någon slags självbekräftelse bara för ett spel konc... 04/01 Något som ser ut som mina första spel från 1985. Nej tack spelet är dåligt och dagens spelare som gillar detta trams har ingen vidare smak!. Fine om någon gillar det men det blir inte bra bara för att många har köpt det. Pixel crap... 04/01 Säljsiffrorna och communityn står för motsatsen. :) 03/01 Trevligt för mojang. Men det är ett fruktansvärt dåligt spel. Och det står jag för.. 03/01
Skicka en rättelse