Vi har tidigare rapporterat om Ouya, en smärt och smidig spelkonsol som drivs av Android och som gjorde en smärre succé på Kickstarter. Gamestick är en liknande och dessutom billigare lösning som också söker finansiering från allmänheten.

<img src="https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/000/322/877/08a110f63d4b4..." width="455"></img>Prototyp på Gamestick med tillhörande gamepad

Istället för att likt Ouya bestå av fristående konsol kopplas Gamestick rakt in i ett hdmi-uttag, enheten är inte större än ett usb-minnessticka. Genom den medföljande gamepaden styr du sedan gränssnitt och spel, över 200 stycken ska vara direkt kompatibla från start. Blåtand-kontrollen kan också simulera mus och tangentbord vilket borde göra det möjligt att kontrollera alla typer av Android-spel.

Med ett pris på endast 79 dollar är det en seriös utmanare till såväl Ouya som traditionella konsoler, priset är inte mycket högre än en samlingsutgåva av ett nytt spel. Eftersom projektet redan passerat sitt insamlingsmål kan vi se en lansering redan i april.

Kickstarter-pitchen

http://www.kickstarter.com/projects/872297630/gamestick-the-most-portable-tv-games-console-ever/widget/video.html