Valves kommande spellåda kommer enligt en hårdvarudesigner på företaget visas upp i år, kanske redan under GDC i mars alternativt E3 till sommaren.

I mars förra året började skarpa rykten om en egen konsol från #Valve ta form, en såkallad Steambox som är skapad för att hantera spelsystemets olika titlar och funktioner. Under en konferens i Tyskland ska Valves hårdvarudesigner Ben Krasnow ha talat ut om just denna och berättat att det pekar mot en 2013-uppvisning av Steamlådan. Därutöver ska den bygga på Linux (föga förvånande med tanke på Valves/Gabes avsky mot Windows 8) och visas kanske upp så tidigt som under GDC i slutet av mars alternativt under årets E3-mässa i mitten av juni.

De viktiga poängerna från konferensen har översatts och summerats borta på Neogaf, medan ursprungskällan är tyska Golem.de.

Kanske blir det alltså så att Valve kommer kämpa mot #Microsoft när det gäller att visa upp fräcka saker under E3, med tanke på det sistnämnda företagets förmodade nästa generations-boxuppvisning.

Paradox har Linux-support från EU4 och framåt. Även CK2 får det. http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?653474-OS-X-and-GNU-Linux-support 08/01 Om man nu skall tro dom läckta dokumenten från MS (mycket som talar för fake dock) så skall dom ha en separat PowerPC CPU endast för 360 spel, utöver den ej utannonserade 8 kärninga CPUn som driver tröskan. http://common.ziffdavisinternet.com/util_get_i... 07/01 Gillar idèn! hoppas den blir billig. å man kan köra med både t-bord/mus och handkontroll. 07/01 Poängen är ju att det kommer att komma andra spel än "mobilspel". Den kommer att locka små indieutvecklare att skapa bra indiespel, i stil med Cave Story och dyl, som lämpar sig att spelas på en stor skärm med handkontroll. Helt perfekt, med andra ord. 07/01 mer stöd för linux och mer pc spel med splitscreen ! 07/01 Spel utvecklas sällan med Linux i åtanke då marknaden är så liten. Folk installerar sällan Linux då det inte finns något större spelutbud. Den här produkten kan äntligen bryta den onda cirkeln, om den blir populär. Helt fantastiskt initiativ från Valve!... 07/01 Var tror du Xbox 720 och PS4 börjar då? Tror du att de ska behålla bakåtkompatibilitet den här gången. PS4 med en Cell och Xbox 720 med en PowerPC. Tveksamt, och i PS fall osannolikt. 07/01 De va typ High-ultra settings om man jämför med en PC, inte helt ultra eller max. Gav bara ett exempel, helst av allt ska man väl byta ut den var 3 år enligt mig. då slipper utvecklare begränsa sina spel 06/01 Fast efter 5år är det väl kanske dags att byta ut hela? :P Tänk bara på PS3 och Xbox 360 som är 6 respektive 7 år gamla, vad utdaterad teknik dom har. Och dessa var ju även riktiga monster när dom kom. Steam Box lär ha mainstream hårdvara. 06/01 Steambox börjar på 0% och Linux på desktops har ca 1% av marknaden, en inte särskilt köpstark marknad där spel inte är i fokus. Valve kommer få lägga ut enorma summor på att få företag att konverta spelen (bortsett från deras egna spel och en del indie-... 06/01
Skicka en rättelse