Förra årets bästa spel sålde som sig bör väldigt bra. Nu berättar Telltale hur mycket.

#Telltale Games har sålt fler än 8,5 miljoner episoder av sitt kritikerrosade #The Walking Dead, som utsetts till årets spel i många tidningar och på många sajter. Däribland FZ.

Serien har släppts till pc, Playstation 3, Xbox 360 och Ios-plattformarna. Och det är på just Iphone och Ipad som Telltale ser den största tillväxten. Ungefär 25 procent av samtliga intäkter kommer från Ios-försäljning.

Telltale-chefen, Dan Connors, säger att jättesuccén beror mycket på deras tidigare projekt.

– The Walking Dead drar fördel av arbetet vi gjort på alla våra tidigare produkter. I #Tales of Monkey Island arbetade vi mycket med cliffhangers – som är högst närvarande i The Walking Dead. Mycket av det dramatiska berättandet och actionmomenten fanns i #Jurassic Park: The Game. Det är verkligen kulmen av många års arbete som gör The Walking Dead möjligt.

Telltale planerar en andra säsong. Förhoppningsvis berättar de snart mer om den.

Tycker det var ett grymt bra spel, men instämmer ändå lite i ovanstående post att det egentligen inte är så mycket påverkan av ens val. MEN, spelar man bara igenom spelet en gång så blir det en illusion av att en val har större betydelse än de egentlige... 09/01 Kanon att det säljer bra. Det betyder att det kommer både en och två uppföljare till. Grymt! Hoppas att de kan hålla samma fina nivå på handlingen. Har inget emot om de passar på och filar lite på animationerna framöver. Jag drabbades väl bara av lag... 08/01 Märkte aldrig det 07/01 Se där ja. Man kan tjäna pengar också på att göra ett riktigt bra spel och ta lagom betalt. Intressant! 07/01 Nä fy fan, dom här betygen spelet får är ju helt ologiska, spelet har ju rätt stela animationer, ju! 07/01 Är väl kanske inte exakt samma som att sälja 8.5 milj exemplar dock skall nämnas. Köper man säsongen som, som kostar typ 250? Så räknas ju det som 5 "exemplar" av dom här 8.5 miljonerna. Är intressant så man vet att Telltale kanske inte dragit in samma... 07/01 Visst är det så men jämförelsevis om man ser till vad som dragit mest till spelserien så är nog tv-serien mer skyldig än serierna (som i sig är mycket populära). 07/01 Jag gillar "serien" men helt ärligt, jag tycker animationerna är stela.. Säkerligen är jag inte ensam om det? 07/01 Det är ju lite synd att det bara är prat om Tv-serien hit och dit. Ni borde leta reda på Serienovellerna irl eller som pdf, rätt bra de också. 07/01 Nej men walking dead spelserien gjorde det av sin populäritet från tv-serien. Zombies säljer, så enkelt är det. Allt från filmer till tv-serer till spel idag är zombie-stort! Om det dessutom kombineras med spel och tv-serie så är det stor chans att lyck... 07/01
Skicka en rättelse