Något så oväntat som en handhållen konsol annonserades på företagets presskonferens på CES - Nvidia Project Shield kan streama spel från din pc.

Årets CES-mässa i Las Vegas har dragit igång och det blev Nvidia som släppte den första bomben - de ska släppa en egen handhållen konsol. Nvidia Project Shield drivs av ett Tegra 4-chip och Android, har en 5-tumsskärm med touch-funktionalitet med stöd för 720p-upplösning. Eftersom den kör Android kommer det att finnas ett rejält spelutbud redan från dag men mer intressant är att du kommer att kunna streama spel från din pc till enheten. Under presentationen demonstrerades bland annat #Need for Speed: Most Wanted och #Assassin's Creed III.

De första bilderna visar att enheten går att fälla ihop när den inte används och genom hdmi-porten kan den också kopplas direkt till din tv. I kombination med streaming-möjligheterna känns detta som ett exempel som #Valve syftade på när de menade att fler aktörer var på väg in i vardagsrummet på allvar. Se de första bilderna på Nvida Project Shield nedan.

Tack till DonGrif för detta #nyhetstips!
Om det funkar som så att streaming funktionen ENDAST utnyttjar PC´ns datorkraft och inte själv behöver processa så är det ju grymt! Det kommer ju snarare boosta utvecklingen av prestandan på grafikkorten till PC. Men avsaknaden av tangentbord och alla... 09/01 Jepp - nu kan du fortsätta spela samtidigt som du väntar på att värma dina nudlar i micron... 08/01 typ, och trådlöst mus och tangentbord... 08/01 Det är dessutom så att om man fäller ihop/tar av skärmen så blir det ju ännu mer märkligt, då är det ju enbart en kontroll och inget annat. Bättre att köra emulator på datorn istället och koppla en kontroll till den. 08/01 Fast...vad spelar man med om man fällt ihop den? 07/01 Gud, nej inte ännu en bärbar skit-enhet. Kan de inte bara ge sig in i soff-tv-konsolkriget istället så man får något skoj att lira med vännerna? Finns tillräckligt av det på marknaden och helt ärligt så räcker det med min Galaxy S3. Jag behöver inte bät... 07/01 Att Nvidia nu valt att själva börja producera en spelkonsol, istället för att förfina tillverkningen samt sänka priset på sina grafikkort, är ett smart drag om man vill tjäna storkovan, samtidigt som folks datorintresse och kunskaper lär sjunka i allmän... 07/01 den behöver ett riktigt styrkors 07/01 Varför gå tre steg när du kan göra ett? Känns väldigt onödigt, då är det väl bättre att koppla datorn direkt till TV:n. Känns som det blir mer risk för inputlag. 07/01 du koppla den vidare till din tv 07/01
Skicka en rättelse