Den offiella hemsidan röjer vad som krävs för att strömma dina pc-spel till Nvidias bärbara konsol.

En av de mest intressanta funktionerna med #Nvidia Project Shield, deras nyligen avtäckta portabla spelmaskin, är möjligheten att streama dina pc-spel till enheten. Antingen kan du spela direkt på 5-tumsskärmen eller koppla konsolen till din tv via en hdmi-kabel. Det kräver dock, inte helt oväntat, att du har ett nyare grafikkort från Nvidia i din dator.

5-tumsskärm du kan peta på, med 720p-upplösnig

Enligt den officiella hemsidan är ett GeForce GTX 650 eller ett GTX 660M (laptop) minimumkravet. En Intel Core i5 och 4 GB internminne listas också som måsten samt självklart en trådlås router, där 802.11n- standarden rekommenderas, för att föra över bild, ljud och kommandon mellan din pc och Nvidia Project Shield. Dessa uppgifter kan komma att ändras men borde ge en fingervisning om vad som krävs. Något pris eller lanseringsdatum har ännu inte röjts.

Är det en pärla som ryms innanför snäckskalet?

Konsolen drivs av Nvidia Tegra 4, ett chipset som också avtäcktes på morgonens presskonferens på CES och som enligt dem själva är "det snabbaste i världen" och har "sex gånger mer grafikkraft" än föregångaren Tegra 3. Det sitter i mobiler såsom HTC One X samt snart aktuella spelkonsolen Ouya och ska vi spekulera lär Project Shield hamna i samma prisklass som den förstnämnda, runt 4 000 kronor.

Nvidia själva verkar inte ens säker på priset, och en så stor mässa är perfekt för att se reaktionerna på folk när dom säger runt $500. Jag tror ingen tycker den är något vidare prisvärd med den prislappen. Men men. Folk köper ju Alienware så det lär... 11/01 500 dollar snackar de om :) Se videon http://www.sweclockers.com/nyhet/16365-nvidia-shield-snabbtitt-pa-ces-2013 11/01 Nja. Det står ju att det krävs minst en GTX 650 gpu, men jag säger att jag inte tycker det borde behövas. 08/01 Tar dom mer än 2000kr för den så riskerar produkten att floppa pga billigare alternativ. Man måste titta på hur marknaden ser ut och i vilken prisklass den passar in i, och den passar verkligen inte in i 4000kr-klassen, och att sätta 3000kr är en riktig... 08/01 De har inte sagt någonting om priset. Att då påstå att det inte kommer kosta mer än 2000:- är väldigt märkligt. 08/01 Inget kan ersätta en Pc i min mening. Tills spel blir något i stil med att man drar på sig ett par glasögon och va i själva världen och styra sin karaktär med sin kropp :P 08/01 Jag lär inte köpa den. Möjligtvis om det kommer nåt spel som lockar väldigt mycket. Med en handkontroll med i bilden så finns det ju stora chanser för riktiga spel i stället för handikappade pekanpassade spel. Allt jag gjorde var att förklara för Lolfla... 08/01 Ja du får väl köra på din fantasisiffra hur hårt du vill. Det är i bästa fall ändå dubbelt så dyrt för något du egentligen redan har. 07/01 Så en trådlös överförare för 1500kr, plus handkontroll för 300kr samt mus och tangentbord för 200kr skulle vara en bra deal jämfört med Shield som inte lär kosta en krona över 2000kr? Och då är fortfarande inte problemet med Tegra 4 exklusiva spel löst. 07/01 vet inte vad jag ska säga men nästan litet så man hån ler när dom tar något steam redan tänker släpa gratis via steam o sen sälja det 07/01
Skicka en rättelse