#Nintendo-chefen Satoru Iwata vill inte utesluta att framtida #Nintendo-varumärken i spelserier utan en etablerad fanbase kan komma att lanseras som free-to-play. Men redan existerande storserier som Mario och Pokémon kommer fortsätta att säljas på mer traditionellt vis.

– Vi [som industri] kan numera sköta distribution digitalt såväl som via mikrotransaktioner, och sätten att skaffa pengar genom underhållning har ökat. Jag har ingen intention att vägra betalda spel eller free-to-play-modellen. Om vi skulle diskutera ifall Nintendo skulle göra det, däremot, så har jag ingen större villighet att göra det med Nintendos etablerade och välkända produkter, där folk litar på att de är intressanta, säger Satoru Iwata till japanska dagstidningen Nikkei (översatt av Neogaf)

– För nya titlar utan etablerad bas där, om vi under utvecklingsprocessen märker att free-to-play-modellen passar, så kanske vi går den vägen, eller så gör vi något i stil med "cheap-to-play". Jag talar inte om att förändra hur vi säljer Mario eller Pokémon.