Till sist har Gabe Newell bekräftat Valves egen hårdvara, som kommer ha kvar flexibiliteten hos pc men ändå drar fördelar av standardhårdvaran hos konsoler.

Gabe Newell har till sist bekräftat att #Valve är i full färd med att utveckla egen hårdvara, som ska tjäna på fördelarna med standardhårdvara i konsoler men inte förlora flexibiliteten som finns hos pc. Den beryktade maskinen, som tidigare ofta kallats Steam Box, går under projektnamnet Big Foot och är Linux-baserad.

– Vi kommer släppa vår egen konsol och vi kommer sälja den till konsumenterna på egen hand. Det blir en Linux-box, berättar Valve-chefen för The Verge.

Kontrollen som släpps med konsolen ska ha högre precision och mindre fördröjning än de som finns på marknaden idag. Den kommer antagligen inte ha någon form av rörelsekänsligt stöd, då Valve-bossen tycker att #Wii Sports redan har nått höjdpunkten för rörelsekontrollerat spelande – men den nya kontrollen kan ha andra intressanta tillgångar:

– Vi har många idéer. Jag tror du kommer se kontroller från oss som innehåller biometrisk data.

Han tillägger att händer och fingrar har mer precision än armar, så med hjälp av biometriska kontroller skulle precisionen kunna bli bättre.

Prototyp av Bigfoot. Foto: The Verge.

Om du vill kommer du kunna installera Windows ("Det kommer inte vara svårt", säger Gabe) men det kommer också finnas en inbyggd webbläsare, så användarna kommer kunna nyttja internet på samma sätt som med sin pc. Netflix nämns som exempel.

Gabe Newell berättar också att de har ögonen på den mobila marknaden och nämner projektet Littlefoot, som ska undersöka pekskärmar, smartphones och surfplattor. Han säger också att i framtiden kan olika Steam-konsoler tas fram av olika utvecklare för att anpassa sig efter spelarnas behov, vilket förklarar hur samarbetet med Xi3, som vi skrev om igår, passar in i bilden.

Intervjun med Valve-bossen är ingående och intressant. Vi rekommenderar dig att läsa den på The Verge. Där finns också fler bilder på prototypen.

"det blir en linux-box" Mina damer och herrar, det finns inget som kommer att hindra er från att använda Bigfoot som en desktop-dator, med tangentbord och mus om ni så vill. Jag kan inte tänka mig annat än att man kommer att kunna installera egna, icke-... 11/01 Score! Mer sånt på FZ:s forum, tack :) 10/01 Gillar inte binda upp mina spel i DRM-späckade STEAM så det här är totalt ointressant för mig. Avskyr STEAM. 10/01 Behövs det en till på marknaden? kan den överleva? Mjaa, vad tillför steambox till konsumenterna får väl vara frågan. Kan Valve verkligen pusha en box? eller kommer detta bli deras försök att komma från PC/MAC inlåsning av ren oro att bli helt uteslutna... 10/01 Folk är bra konstiga... DET HÄR har inte lika många så mycket invändningar emot? 10/01 Jag antar att priset ska vara skillnaden, annars ser jag absolut ingen anledning till att köpa en Steam box. 09/01 Hoppas Shenmue kommer till denna konsolen iaf =) 09/01 Blir det mouse and keyboard support? Annars är detta inget att ha. I övrigt varför behöver jag detta om jag har en spel pc? 09/01 Här har du en som tycker det känns mycket mer naturligt :) TB+M tycker jag är ungefär som att spela fattingmansbiljarden Corona i jämförelse med en kontroll. Fast numera är ju kontroller billigare än många gamingmöss. Visst försöker jag mig på att vara... 09/01 Skulle aldrig få för mig att spela Dark Souls, Street FIghter, eller FIFA utan handkontroll. Skulle heller aldrig få för mig att spela Battlefield 3, StarCraft 2, eller Diablo 3 utan mus och tangentbord. 09/01
Skicka en rättelse