Trots de skrala försäljningssiffrorna väljer Sony att se framåt med PS Vita.

PS Vita har existerat knappt ett år och mycket har handlat om svarta försäljningssiffror. Nu erkänner #Sony-chefen Kazuo Hirai att PS Vita-mottagandet inte når upp till de toppsiffrorna de hoppades på – även om han är diplomatisk i sitt uttalande.

– Jag skulle säga att försäljningen är på den lägre sidan av de siffror vi hade räknat med.

Han understryker dock att det tar 5-10 år innan han kan säga om en produkt varit framgångsrik eller inte och menar att samma frågor väcktes i början av Playstation 3-eran innan den blev, som han ser det, en succé. Med PS Vita väljer han och Sony att se framåt.

– Långsiktighet är vad som är viktigt.

De senaste officiella siffrorna från PS Vita fick vi i somras. Då hade den sålt i 2,2 miljoner ex. Föregångaren PSP har, enligt 2011-siffror, sålt i 71,1 miljoner exemplar.

Tror att Vita framstår som tråkig och dyr (trots det låga priset). Introducera lite fler färger så blir den nog lite mer lockande på marknaden.. eller ja, det är lite sent nu när alla redan har sett att det saknas spel till den. 10/01 Inga bra spel till Vita? Skämtar ni heller? Endast Uncharted: Golden Abyss är själ nog att köpa en Vita. Sen har vi WipeOut 2048 och Gravity Rush. 10/01 Alla tycker olika jag föredrar vitan tur för mej att den finns då :) Och bra att dom tänker långsiktigt :) 09/01 Säger bara gravity rush :). Tack vita för det ialf :). Fast som ni säger det finns ju inga dunderhonung spel än. Men jag är sugen på soul sacrifice =). 09/01 Finns ju inga ordentliga spel till Vitan och verkar inte komma den närmaste framtiden heller. Varje gång man ser ett handhållet spel som man vill ha visar det sig alltid vara till 3DS. Tror jag sett 10+ spel jag skulle vilja ha som finns/kommer till 3DS... 09/01 Den är ju svart, ju.. 09/01 Känn som att smartphones snor en del av markanden... 09/01 Enda nackdelen där är att många PSP spel tyvärr inte har dykt upp på PSN.... Hoppas fler kommer men ser dyster ut. T.ex. vill ha Star Ocean 1&2 Rejält mycket men aja. Men ja finns grymt många bra spel under PSP katalogen som funkar bra att spela på en... 09/01 5-10 år? alltså, de kommer ju hinna släppa VITA 2 innan dess... Om han inte menade VITA inkl. PSP, men då har de ju varit ute i 5-10 år och då får man ju säga att det går ganska dåligt. 09/01 Ingen har sagt att Persona 5 är till Vita vad jag har sett. Har du någon länk? 09/01
Skicka en rättelse