Att spel och Kickstarter blev en lyckosam fusion under 2012 kan inte ha undgått någon. Nu har vi siffror och statistik på exakt hur bra det gått.

Kickstarter har släppt siffror och statistik från 2012 som visar det vi alla redan visste: När Spel och Kickstarter möttes uppstod ljuv musik och pengarna fullkomligen regnade från skyn. Under 2012 samlade de kickstartade spelen in 83 miljoner dollar (527 miljoner kronor).

Näst efter konst var spel den kategori som drog in mest dollarsedlar. Som jämförelse drog film och video-kategorin in omkring 4,2 miljoner kronor.

2 796 spel lanserades på Kickstarter. Av dessa nådde 911 stycken sina målsättningar. #Double Fine Adventure startade vågen med 21,5 miljoner insamlade kronor. Det höll rekordet till #Project Eternity lyckades samla in 26 miljoner.

"#star-citizen|"Star Citizen" då?", undrar kanske någon. Jo, det innehar rekordet som det mest crowdfundade spelet hittills (med drygt 47 miljoner kronor!), men på Kickstarter lyckades det "bara" samla in 13,9 miljoner kronor.

Kika på mer mycket mer statistik i Kickstarters egen årsrapport.

Jag tillhör väl en av dessa och jag hade väl blivit besviken men samtidigt har jag varit fullt medveten om att det inte finns några som helst garantier att mina rätt så höga förväntningar kommer att uppfyllas. Kommer jag då att ångra att jag slängt ut... 09/01 Hupp - såg precis att det var faktiskt $250 jag satte på den också. :) Det är riktigt trevliga saker vi får för de $250! 09/01 Nice, själv pledgade jag $250 till wasteland 2 och kan inte vänta tills de är klara med spelet. De andra två spelen har jag inte gett några pengar till men det blir helt klart ett köp när de kommer ut då jag ser fram emot dessa med=). 09/01 Visst är det roligt att det kommer väldigt många uppföljare till "gamla godingar" som jag uppskattade när de var nya. Jag är dock aningen tveksam till hur det kommer gå med liknande projekt i framtiden. Det är ju inte så många av alla dessa projekt som... 09/01 Själv satte jag $250 på Wastelands 2 och sen kommer jag faktiskt inte ihåg hur mycket jag la på Planetary Annihilation och Project Eternity Edit: fick ju ändra texten..det var 250 och inte 150 jag smekt in i wastelands 2! 09/01 Inte jag heller men det har inte stoppat mig från att fortsätta stödja de projekt jag tror på, senast var det Godus och Elite som fick pengar av mig. Ser enormt fram emot Elite och hade jag bara kunnat välja ett så hade valet nog fallit på Elite. 09/01 Har valt att stöda en del projekt på Kickstarter och kommer fortsätta med det. Iofs har jag inte fått ett enda av de jag valt att stöda ännu - men de är på gång! 09/01 Big business, filmer kommer snart vara ett minne blott. 09/01 Mycket lunch snack här. Min blev ett gäng Marines i Natural selection 2! OM NOM NOM NOM. Och för att hålla sig till ämnet, kul att det går bra för Kickstarter och alla inblandade. Får hoppas det bli mer stålar och spel under året. :) 09/01 själv ska jag äta en kines till lunch 09/01
Skicka en rättelse