Enligt en undersökning från USA menar 75 procent av föräldrarna att spelvåld bidrar till faktiskt våld.

Det finns inga vetenskapliga studier som bevisar att våld i spel leder till verkligt våld. Men det hindrar inte diskussionen från att ständigt vara i ropet – eller amerikanska föräldrar från att ständigt beskylla spelen för faktiska våldsbrott.

Så: "Hear ye, hear ye!" Enligt en ny undersökning från USA och Common Sense Media tycker 89 procent av de 1050 tillfrågade föräldrarna från 50 olika stater att våldsamma spel är ett problem. 45 procent säger att det är ett stort problem, 44 procent säger att det är litet problem.

Vidare tror 75 procent att våldsamma spel bidrar till faktiskt våld. 84 procent av de tillfrågade tycker att #Hitman: Absolution-reklamen var olämplig att visa när barnen tittade på tv. Men bara 63 procent tycker att trailern från filmen Gangster Squad var olämplig.

Varför tror du att föräldrarna skyller våld på spel när de, uppenbarligen, inte har någon vetenskaplig fakta att falla tillbaka på?

Inte konstigare än att vi har andra lagar än vad de har i Frankrike. :) Har troligtvis med social standard att göra. Vermont är rikare än många stater i fattiga södern. Men det är ju dock det som är lite av min poäng också; vapnena i USA påverkar mindre... 14/01 Det är sant att många klumpar ihop hela USA, även jag gör det många gånger. Men samtidigt så gör dom det själva: det är hela tiden "vi" USA mot "dom". Vår konstution, vårt land, vårt sätt att leva, vårt etc etc - dom klumpar själva ihop sig som ett land... 14/01 Ja det kanske jag gör men kan du inte förklara den så kan jag inte svara på den heller. :P Se det så här då; även om du minskar mängden våld i ditt exempel till att vissa föräldrar i hederskulturer slår sina döttrar för det ena eller det andra, och även... 14/01 Det stämmer, helt rätt. Med en dålig liknelse så går huvudpoängen förlorad och det var en dålig liknelse som jag gjorde. Just när jag skrev det så var jag lite stressad och jag ser nu att det kunde varit mycket tydligare med ett annat exempel. 14/01 Jo, det är vanskligt att använda liknelser för de är inte helt lätta att få till. Tanken är ju att de ska motsvara den allför avancerade ursprungliga poängen (skälet till att liknelser kan vara användbara) på alla viktiga punkter. Om de inte gör det så... 14/01 Frågan om vapnen i sig är ett problem är svårt, då det inte beror på vapnen i sig utan hur de används och varför. Det är nog mer att tillgången av vapnen är en del av problemet, tillsammans med inställningen till vapnen. Det är det som var min poäng.... 14/01 Det faktum att du skriver något så korkat placerar dig i samma fack. Problematiken är ju inte särskilt ny. I slutänden tror jag att det handlar om rädsla för något man inte förstår eller kännar att man kan påverka. Forskningsresultat spelar heller inte... 14/01 Men om man då har två strikes och är på väg att få sin tredje, vad har man då att vinna på att försöka bättra sig? Dessutom, om det skulle röra sig om den typ av psykfall som media förälskat sig i så skulle ett eller femtielva mord fortfarande hamna und... 13/01 100% av amerikanerna tycker tydligen att föräldrar inte har ansvar för vad ungarna spelar för spel. 13/01 75% av Världen håller med om att USA är ett av världens dummaste länder. 13/01
Skicka en rättelse