"Cyberpunk handlar inte om att rädda mänskligheten. Det handlar om att rädda dig själv", säger Mike Pondsmith och berättar om hur CD Projekt fick hans förtroende.

Han har skapat papper och penna-rollspelet Cyberpunk. Nu är Mike Pondsmith högaktuell med #Cyberpunk 2077, som bara för några dagar sedan fick en imponerande CGI-trailer. I den här mycket personliga intervjun från Machinima berättar Pondsmith om varför #CD Projekt fick hans förtroende, vad han inspireras av och vad Cyberpunk innebär.

– Cyberpunk handlar inte om att rädda mänskligheten. Det handlar om att rädda dig själv.

Tack till Cortex för detta #nyhetstips!
Sen när var "rädda världen/universum"-äventyr sällsynta? Jag tror nog bestämt att 99% av alla penna&papper rollspel jag har spelat handlar om att man skall förhindra en BBEG från att ta över/förinta världen/universum. 10/01 Håller med! Mike Pondsmith får gärna göra röst till någon viktig NPC i spelet för min del. 15/01 Aaaaaah hur ska man klara sig att vänta i över två år!? 15/01 kan bara hålla med dig den nya dredd filmen var riktigt bra, håller verkligen tummarna för en uppföljare, Gärna med att han möter Dark Judges (Judge death, Judge Fire, Judge Fear and Judge Mortis) 15/01 Nya Judge Dredd lyckades faktiskt riktigt bra med att fånga stämningen från serien. Hoppas att de gör en uppföljning. 15/01 I början tänkte jag: Hoooly crap vilken snygg grafik... Herpderp 15/01 Precis, Judge Dredd med Stallone är ett bra exempel på hur man INTE gör, den nya filmen däremot verkar vara raka motsatsen. OT: Anachronox har jag läst en del om men aldrig spelat, är det ett spel som är värt att köpa? Omikron: The Nomad Soul har jag... 15/01 Älskar det han säger om att de vill ha någon som inte ändrar på materialet eller bara vill köpa namnet. Finns inte mycket värre än när något man gillar blir urholkat eller helt omskrivet. Bästa exemplet jag har på hur fel det kan gå är Mutant Chronicles... 15/01 Först teasern och sedan den intervjun.... Jag är såld x2 :D 15/01 Jag tror de kommer satsa allt krut på PC och sedan, om det säljer bra, lär de nog göra även en version för konsol. Med tanke på att både Sony och Microsoft verkar tillverka modifierade PC datorer så kommer det nog inte ta så lång tid att konvertera spel... 15/01
Skicka en rättelse