I Stockholm och mer specifikt Viktor Rydberg-skolan har 13-åringar haft Minecraft som obligatoriskt ämne i syfte att utveckla elevernas förmåga till självtänkande.

#Mojang Specifications når ut till än fler grupper när det numer bekräftats att fler och fler anammar #Minecraft i undervisningssyfte. Senast ut är Viktor Rydberg-skolan i Stockholm som på schemat haft obligatoriska lektioner med spelet i syfte att utveckla 13-åringars förmåga att tänka själva och utveckla sina tankar. De unga tonåringarna fick planera vattensystem, städer och långsiktigt tänkande i form av en värld de själva kontrollerade, något som uppgavs uppskattas av majoriteten enligt The Local.

– Det har varit en stor framgång och vi kommer definitivt försöka oss på det igen. Vi tycker att det är skoj sätt att lära sig och det är roligt för studenterna att uppnå någonting, sa läraren Monica Ekman till The Local.

Under helgen publicerade vi en populär krönika från Thomas Arnroth där han diskuterade fördelarna med att spela med sina barn.

Till vilken vidd tror du datorspel kommer ta plats i framtida generationers utbildningar?

(Bildkälla: wigit @ Minecraft OTR)

Haha, Postal serien går väl varmt på datorerna i hallands skolor för årskirs 1-6 enligt mina källor. ;) 18/01 I Malmös och Södertäljes skolor kör dom GTA 5 har jag hört. ... 16/01 När kommer Portal in i utbildningssyfte? 16/01 Quake2 var det som regerade under min skolgång. Men i gymnasiet fick vi köra Broodwar för att testa stabiliteten i vårt token ring nätverk. 16/01 Varför började VRS med allt innovativt efter jag gick ut? :x Rolig kuriosa, jag vet inte om så fortfarande är fallet men för 5 år sedan referades Monica (läraren som blev intervjuad) till som milf-Monica. 16/01 jaha, min skola i högstadiet hade bara ABC80-datorer i en datorsal .. det enda spelet va en spaceinvaders-klon uppbyggd av ascii-tecken .. på gymnasiet va det ngra burkar från ericsson med brun skärm och 5,25" floppydiskar .. säkert 8086:or.. 16/01 Hehe, själv minns man när biblioteket var enda tillgången till en dator, och då menar jag EN dator. Man var peppad när man fick tid vid den för att köra... Ja just det.. Backpacker. Var väl nyhetens välbehag som gjorde det intressant för jag skulle nog... 16/01 Ja men vi född 90 och dom lite äldre körde q3 på skoldatorerna. Jag är en av dom, vi lirade quake 3 demot för fulla muggar på skolans skitdatorer. Väldigt roligt hade vi, har svårt för att lämna quake 3 nu bara. För lite såna spel som q3 finns nu och... 16/01 Undra om barnen verkligen tar åt sig eller "Yeye, whatever! Give us the game already!" 16/01 varför skulle det vara ett straff? Bara för du ogillar det och anser det som ett straff behöver inte andra tycker det. Och en väldigt omogen kommentar från dig. 16/01
Skicka en rättelse