I sju år har han basat över Diablo III-teamet. Nu är det dags för Jay Wilson att börja arbeta med ett annat Blizzard-projekt.

I ett långt inlägg på #Blizzards forum berättar #Diablo III:s director Jay Wilson att han lämnar teamet han basat för under sju års tid. Istället kommer han att ta sig an ett annat Blizzard-projekt. Vilket detta rör sig om avslöjar han inte.

– Jag har nått en kreativ punkt där jag längtar efter att jobba med något nytt. Beslutet var inte lätt, och inget jag tog i en handvändning, men i slutändan känner jag att det här är rätt.

Diablo III hade en knackig start, där lanseringen kretsade kring att många inte kunde spela och i efterhand har både end-game och auktionshuset kritiserats. Men trots allt; Wilson är glad och stolt över Diablo III och dess community, även om han utan omsvep erkänner att det varit si och så med hans kommunikation.

– Jag känner att jag gjort många misstag i den här relationen, men min intention var alltid att skapa en grym spelupplevelse, och vara så öppen och mottaglig som möjligt samtidigt som jag höll fast vid visionen teamet hade för spelet.

Arbetet med Diablo III kommer självfallet att fortsätta som planerat och det är inte omöjligt att Blizzard i framtiden söker sig utanför studion för att hitta en efterträdare.

– Vi vill vara säkra på att utforska varje möjlighet för att hitta bästa möjliga ledarskap för jobbet.

Tack till Edd1e, Naida, Zainter för detta #nyhetstips!
Vet inte riktigt vart jag ska börja med, faktumet att du missat halva spelet och kommenterar om det som om du vore en Gud eller om jag faktiskt ska ta upp vad poängen med Action RPG är. Aja, here we go: 1) Håller med om Path of Exile's påstående att Act... 22/01 När man nått level 60 finns ju 100 paragon-levels. Du har Infernal Machine att bygga för att så småningom göra en Hellfire ring. Sen att bara grinda för att hitta legendarys och set items är också rätt kul. Och i nästa stora patch kommer mer events att... 21/01 Förklara för mig då varför man ska spela efter man klarat Diablo på inferno ? Tyckte det räckte för mig. Och jag tycker inte att Diablo 3 var dåligt, bara att jag la över 200 timmar på det och sen så räckte det, såg aldrig nån mening med att spela vidar... 21/01 Nej, Diablo har omspelsvärde. Om du ska försöka göra en poäng, så gör den inte överdriven och måla inte svart på vitt. Det finns många spel med mindre omspelsvärde än D3, exempelvis Lucius. Till er andra som klankar ner på D3: Mycket kärlek innebär myck... 21/01 Kanske lite mer seriöst än en person som skriver på ett sätt som generaliserar en hel sjukdom. Trotts att du vet skillnaden så skrev du ändå på de sättet att det var mer eller mindre omöjligt att tolka det som något annat än ett korkat påhopp på alla... 20/01 Ja, vore intressant att veta varför D3 ligger i topp hela tiden när det är så kritiserat. 20/01 Ja men även det känns lite orimligt, det har legat 1 ungefär sen tre månader innan det släpptes till nu och det ska väll omräknas för varje månad, men iofs, kanske nån djupt insyltad i hur det funkar & Diablo3 kanske skrivt nån kod som ger spelet tusent... 20/01 vill ha heart of the swarm nyckel!!! :) plz plz plz 19/01 Antagligen är det något så basalt som antal besök på spelets profil hos FZ. 19/01 Jag har väldigt länge funderat över vad den där "Hetast på FZ" egentligen mäter, eller om det är någon av FZ Crew som sitter och gissar fram den där listan efter eget tycke. 19/01
Skicka en rättelse