Förra veckan presenterade #Gas Powered Games sitt nästa alster – #Wildman – en mix mellan #Dungeon Siege, #Supreme Commander och #Demigod. Projektet lanserades via Kickstarter, med förklaring att de vill närma sig utvecklingsmetoderna som #Valve och #Blizzard nyttjande där kreativt testande och frihet är viktigt. Plus att de vill inbegripa communityn så mycket som möjligt. Nu har de uppgett att de behövt sparka folk för att helt enkelt kunna fortsätta finnas till.

– Studion arbetar fortfarande, men vi var tvungen att VERKLIGEN slimma till oss för att konservera pengareserver, sa Chris Taylor till Gamasutra.

– Vi har spenderat de sista pengarna vi hade, och de senaste månaderna arbetandes på det. Så vi satsar företaget på det här.

En fråga som ofta dyker upp i Kickstarter-sammanhang när välrenommerade utvecklare drar igång projekt är varför de inte gör det här själva, varför de måste ha pengar av fansen innan projekten är klara? I detta fall har de använt sina resurser till att påbörja något, men behöver hjälp för att kunna fortsätta.

http://www.kickstarter.com/projects/gaspoweredgames/wildman-an-evolutionary-action-rpg/widget/video.html