Företaget har fått säga upp ett antal anställda för att sänka utgifterna. Deras reserver närmar sig sitt slut och hoppas på Wildman-kickstartern. Or die trying.

Förra veckan presenterade #Gas Powered Games sitt nästa alster – #Wildman – en mix mellan #Dungeon Siege, #Supreme Commander och #Demigod. Projektet lanserades via Kickstarter, med förklaring att de vill närma sig utvecklingsmetoderna som #Valve och #Blizzard nyttjande där kreativt testande och frihet är viktigt. Plus att de vill inbegripa communityn så mycket som möjligt. Nu har de uppgett att de behövt sparka folk för att helt enkelt kunna fortsätta finnas till.

– Studion arbetar fortfarande, men vi var tvungen att VERKLIGEN slimma till oss för att konservera pengareserver, sa Chris Taylor till Gamasutra.

– Vi har spenderat de sista pengarna vi hade, och de senaste månaderna arbetandes på det. Så vi satsar företaget på det här.

En fråga som ofta dyker upp i Kickstarter-sammanhang när välrenommerade utvecklare drar igång projekt är varför de inte gör det här själva, varför de måste ha pengar av fansen innan projekten är klara? I detta fall har de använt sina resurser till att påbörja något, men behöver hjälp för att kunna fortsätta.

http://www.kickstarter.com/projects/gaspoweredgames/wildman-an-evolutionary-action-rpg/widget/video.html

Enligt denna länk säger han att han vill försöka återanställa de som har blivit uppsagda om de lyckas med kampanjen på Kickstarter. Problemet är tyvärr att kampanjens mål är c:a 7.2 MSEK, och att ha 40 anställda kostar c:a 2.5-3.5 MSEK i månaden. Det... 21/01 Gas Powered Games kickar 40 http://feber.se/spel/art/261736/gas_powered_games_kickar_40/ :/ 20/01 Lite synd är det att en del kompetens i genren sätter sig och pysslar med annat dock, då SupCom och FA faktiskt var riktigt bra spel - sen att de tog ett snedsteg i och med SupCom 2 är säkert en bidragande faktor dock. Hoppet står rejält till PA nu, och... 20/01 Fler supreme commander lär vi nog inte se, men Planetary Annihilation är ju under utveckling, så för min del är det lungt. ^^ 20/01 Låter riktigt spännande tycker jag! Hoppas att de lyckas få ihop pengarna och att de kan göra nåt bra av det. 20/01 Ja vi behöver inte mer Diablo liknande dota fantasy med svärd svingande "rpg"s. Gameplayet såg ju ut som allt annat. Supreme commander var ju ett riktigt bra spel, sen kom tvåan då dom ändrade allt o gjorde något knappt mediokert. Synd att dom nu rider... 20/01 En av de mer trevliga Kickstarter-videosarna (blir roligt i plural). Jag vet inte, känns som det här "pay before you play", är en modell som inte kommer göra gott i spelbranschen i längden. Om ingen vågar satsa på spel, eller tjänar pengar på det, komme... 20/01 tror att det är mer än bara RTS element, men för tillfälet är det nog allt att gå på. Men tror dock att lite mera grejer kommer att blandas in, hoppas bara att gameplay'n och sådant håller måttet och blir kul. Hoppas hoppas, blir till att hålla koll på... 19/01 An "evolutionary" action rpg. Så vad är evolutionärt med spelet? Att det skall finnas lite RTS element? 19/01 Aah så var det ja. Synd att det försvann.. :/ 19/01
Skicka en rättelse