Ken Levine förändrar delar av nya Bioshocks religiösa innehåll efter samtal med människor i teamet. "Men det handlar inte om censur", menar han.

Marsreleasen #Bioshock Infinite kommer innehålla religiösa teman. Efter feedback har Ken Levine beslutat att förändra vissa delar.

– Jag har haft några väldigt värdefulla samtal. En av spelets karaktärer förändrades stort baserat på några intressanta dialoger jag hade med människor i teamet som kommer från väldigt religiösa bakgrunder, och jag förstod att de var upprörda över något, berättar Ken Levine.

Men visionären menar att det inte handlar om censur.

– Det jag sa till dem var: "Jag kommer inte att förändra något för att få ert godkännande, men jag tror jag förstår vad ni säger och jag tror jag kan göra något som gör storyn bättre, baserad på vad ni berättat".

Men trots detta menar Levine att religion inte nödvändigtvis är kärnan i berättelsen. Vi får helt enkelt vänta och se den 26 mars, då det superhajpade äntligen spelet släpps till pc, Playstation 3 och Xbox 360. Hallelujah!

^^ touché 22/01 Det är väl inget konstigt att ta hänsyn till troendes känslor och åsikter om Levine väljer att inspireras av just deras tro och känslor för att skapa en story? Vill han inte behöva ta hänsyn till gudstroendes känslor så kan han göra ett spel om något... 22/01 Här ligger en hund begraven. Feedback från andra i utvecklingsteamet (låter bra), ändra till det bättre (låter bra)... Allting bra? Men vänta - Levine sa ju att det grundade sig på att de religiösa personerna blivit upprörda. Och många av de mest facine... 22/01 alla är upprörda, ingen vet varför. låter som nära en definitionen för fanatism tycker jag. sluta direktöversätt. "ge efter". 22/01 Sluta ge in för religiösa idioter. 21/01 Var dom kanske i utgivarfalangen dom "i teamet"? :D Aja blir säkert bra iallafall. Känner dock att det inte kommer bli något original bioshock detta. Bra, men inte up there med originalet. Men den som lever får se. 21/01 Har ingen av de som kommenterat övervägt att det Levine sa eventuallt kan vara sant? Alltså att han har inspirerats av sina kraftigt religiösa medarbetare och skrivit om några av karaktärerna baserat på dessa erfarenheter. EDIT: Om det enbart handlade... 21/01 Och vad är religion om inte fiktion och maktverktyg för att kontrollera människor? 21/01 Mesar... 21/01 Han vågade inte stå på sig vilket han sen försöker förklara bort, skitsnack! Och inte heller kunde han berätta vad de diskuterat? Kärring! Eller förlåt, var jag sexistisk nu? Tacka vet jag Postal, Burn a book, save a tree! 21/01
Skicka en rättelse