Nästa spel fokuserar på co-op i framtidsmiljö.

[float="right"]<img src="http://www.starbreeze.com/wp-content/uploads/2013/01/STORM.pn..." width="150"></img>[/float]

Efter att #Syndicate släpptes för snart ett år sedan var det snack om att #Starbreeze skulle varva storproduktionerna med enklare titlar - först ut skulle gratisspelet #Cold Mercury vara men sen blev det knäpptyst.

Istället listar Starbreeze en hittills oannonserad titel - #Storm - under sina projekt. Informationen är än så länge sparsmakad förutom att det fokuserar på samarbete i co-op och att det utspelar sig i framtidsmiljö. Vi ställde följande frågor till Starbreeze VD Mikael Nermark och fick ett unisont "inga kommentarer" på samtliga.

  1. Är det ett nytt eget IP?

  2. Är Storm det slutgiltiga namnet?

  3. När ska det släppas?

Via en av våra @Syrfid får vi veta att Cold Mercury skrotats för att det var för snarlikt Storm, vilket #Overkill redan arbetade på när företagen gick ihop.

Precis såhär känner jag för Syndicate. http://gearburn.com/2013/01/looking-back-at-the-most-underrated-game-of-2012-syndicate/ 29/01 Jag är nog en av få som inte köper uppföljare på uppföljare bara för att de är just uppföljare. Jag kräver mer av ett spel, jag äger en hel del spel som dagens gamers nog aldrig skulle orka spel. Har även köpt ett antal spel från oberoende utvecklare... 28/01 Visst, hade de valt ett nytt namn eller iaf använt ett mer lämpligt så hade de inte fått "gratis PR", men i detta fall var Syndicate inte ett så välkänt spel till att börja med, och de som väl kände till det visste vad det var och hur en "riktig" uppföl... 28/01 Vi har en aktieägarrförening men Bo och Ulf (Grin) har ändå typ dubbelt så många aktier så de styr som de anser vara bäst. Bolagsstämman är mest ett trivselarrangemang för utsugna gamers. Då de lovar runt och håller tunt. 23/01 Det var ju ett par stycken, lite för många stycken. Annars hade det varit fint om FZ-medlemmar hade kunnat köpa upp 51% av bolaget (förutsatt att de inte har A-aktier) och sen börja bråka om vilket nästa storspel som ska utvecklas :D 23/01 Jag håller med dig, dock tycker jag ändå att Syndicate fick oförtjänt dålig kritik. Jag gillade det faktiskt, co-op var kul och svårt. Det finns så vitt jag förstår i princip inga av originalgänget kvar i Starbreeze. Nu handlar det om ett skelettcrew... 23/01 Efter att ha läst den där artikeln så är jag inte förvånad över att Syndicate blev det mediokra spel det blev. Verkar som Machinegames är det gamla Starbreeze jag gillat sedan jag första gången testade ett spel jag köpt för ynka 10 kr, Outforce. Efter... 23/01 Oja, det kunde blivit episkt som Fallour, tyvärr blev det inte så..... 23/01 Visst men om Starbreeze sagt att "nej vi tänker inte förstöra ännu en IP och sätta vårt egna rykte på spel" så hade jag fortsättningsvis vetat att detta företag bryr sig mer om kvalitet än att tjäna enkla pengar. Jag har alltid gillat Starbreeze men eft... 23/01 Hur skulle de då kunna få gratis PR? De valde Syndicate för de visste att detta skulle leda till att de äldre fansen skulle prata om hur bra Syndicate var. Sedan när detta spridit sig till tillräckligt många så sa de "FU" till de äldre fansen, deras med... 23/01
Skicka en rättelse