Stämningen har varit hård på Diablo III-forumet efter att Jay Wilson berättade att han lämnar teamet. Nu tycker Rob Pardo att det räcker.

När vi förra veckan berättade att Jay Wilson lämnar #Diablo III-teamet var det många på Diablo-forumet som mottog beskedet med glädje – och hatiska kommentarer. Det har milt sagt inte gått städat till och nu tycker #Blizzard-chefen Rob Pardo att det räcker.

– Den här tråden gör mig väldigt ledsen. Jag tycker inte det är rättvist hur människor talar om Jays avsked från Diablo III. Jag är väldigt stolt över vad teamet gjort med Diablo III. Som gamer har jag njutit av spelet och lirat många, många nätter med nära och kära. Jag tänker dock inte använda det som ursäkt. Vårt community förtjänar ett ännu bättre spel från Blizzard och vi kommer att förbättra det.

Han fortsätter:

”Han har en fantastisk karriär på Blizzard framför sig”

– Jag är den enda personen i den här tråden som faktiskt jobbat med Jay. Jag anställde Jay för att leda Diablo-projektet och hade nöjet att jobba med honom, både i uppbyggnaden av teamet och designen av spelet. Han har fantastiska design-instinkter och har berikat Diablo med sin känsla för strider, boss-fajter och en ojämförbara styrka för att göra det kul att ha ihjäl ondningar. Han har en fantastisk karriär på Blizzard framför sig och jag kommer njuta av Jays speldesign i framtida Blizzard-spel.

Avslutningsvis säger Rob Pardo:

– Om ni älskar Diablo lika mycket som vad vi gör, snälla, fortsätt berätta för oss hur ni känner så att vi kan förbättra spelet. Om ni fortfarande känner för att kasta ur er beskyllningar skulle jag föredra att ni riktade den mot mig. Jag var övergripande producent för projektet; jag anställda Jay och gav honom vägledning genom utvecklingen. Jag var ansvarig för spelet och tar på mig det fulla ansvaret för kvalitén för slutresultatet.

Tack till Castor.T för detta #nyhetstips!
Håller helt med v1lle3, jag har själv spelat drygt 700h, men storyn kunde väl ha varit bättre men storyn bryr jag mig inte om i ett sånt här spel efter man spelat igenom det på normal en gång så då vill man bara ta sig till max lvl och börja farma gear... 26/01 Fast nu menade jag mer i generella termer inte dig specifikt. Har inte kört Demon Souls men det verkar vara en spel som inte så lite hämtat inspiration från ett annat spel vid namn Severence : Blade of Darkness så att det är ett spel i min smak verkar... 24/01 Antaganden... Jag har klarat samtliga Mega Man (NES, SNES etc.), Ninja Gaiden (förutom det senaste).. Demon Souls är lite utav ett favorite spel om man ska plocka något utav dagens lir. Jag är ingen "ny" game:er om du nu trodde det, är 30+ :-D Diablo... 24/01 Som sagt, inget jag sett från spelet får mig att tycka att det verkar svårt och eftersom jag inte själv spelat det så har jag bara detta att gå på. Diablo 1-2 var inte heller svårt på normal men det verkar iaf som det var betydligt svårare än Diablo 3.... 23/01 Har spelat detta spelet mycket, och jag inväntar PVP för o se hur det blir. Blev dock besviken att Cain dog samt att man måste starta om hela tiden för o bara byta act, ehm okej? Sen som folk har skrivit är det mer o döda eliter än o döda bossar.. Bossa... 23/01 Stämmer bra det. Jag körde iofs witch doctor som min första char - var inget problem med inferno. Dock ska tilläggas att über boss fighterna är ett bra alternativ som gett mig bra loot (på mp10 förstås) - samt ger viss variation till det endlösa slaktan... 23/01 Med alla kids så menar du dom flesta som spelade Barbar/munk som var tvingad att bygga som en tank men endå kunde få ta slag från fiender som kunde nå över 100.000 skada eller hur ;) Karaktärer som Demon Hunter och Wizard hade sätt att komma undan fiend... 22/01 Ok, har du fått mycket legendaries på normal då? 22/01 "...Diablo 3 verkar vara ett lätt spel som man inte ens verkar utmana en. " Det är sant idag till viss grad. I början var det kanon svårt i inferno. Alla kids gnällde så nerfa dom det ordentligt (patch 1.0.4) ... Sedan införde dom monster power, mycket... 22/01 Ok - jag missförstod dig. Dock kan man visst få legendaries på normal. Samt med lite exp bonus gear öser du igenom normal på noll tid och blir lvl 25 (speciellt på Monster Power 10 settings). Boost:a en polare nyligen, han är level 60 (paragon level 4)... 22/01
Skicka en rättelse