Spelkreatören American McGee menar att några av spelfilmerna inför Alice: Madness Returns, som EA basade över, visade en falsk bild av spelet.

American McGee, visionären bakom #Alice: Madness Returns, säger att skräcktonen i de tidiga filmerna från spelet inte var hans val och att #EA använde trailerproducenterna Shy the Sun för att manpulera spelets reklam mot hans vilja.

– Vad som var frustrerande var hur EA:s marknadsavdelning lade sig i och, från början, sa till Shy the Sun att de kreativa riktlinjerna och det slutgiltiga besluten skulle komma från dem, inte oss. Och det resulterade i trailers som var mörkare och läskigare än själva spelet, och det var ett missförstånd som planerades av EA. De ville "lura" spelarna att tro att Madness Returns var en skräcktitel, även fast vi vägrade att utveckla spelet i den riktningen.

McGee anklagar EA för att ha lurat skräckfans att köpa spelet i tron om att Alice: Madness Returns var en annan typ av spel. Och han menar att storföretagen, som EA och #Activision, med sådana här knep är på väg mot botten.

– Förvänta er att det blir värre innan det blir bättre.

[video=7220]

Skicka en rättelse