Nästan 3000 av er var med och röstade om vilket som är 2013 års hetaste spel – och det blev en rafflande kamp mellan många storspel. För samtidigt som vinnaren mejade omkull allt motstånd var det desto hårdare om de övriga placeringarna. Mellan bronsmedaljen och den retliga fjärdeplatsen skilde exempelvis blott tre röster.

  1. #Grand Theft Auto V – 26,1 %

  2. #Total War: Rome II – 8,5 %

  3. #The Elder Scrolls Online – 5,2 %

  4. #Watch Dogs – 5,1 %

  5. #The Last of Us – 4,9 %

  6. #Company of Heroes 2 – 4,8 %

  7. #Arma III – 4,6 %

  8. #Battlefield 4 – 4,5 %

  9. #Simcity och #Starcraft II: Heart of the Swarm – 4,0 % vardera


Läsarna om medaljörerna

Guld: GTA V är alltså årets i särklass mest efterlängtade spel bland FZ-läsarna. @Akillez säger: "GTA V kammar hem allt som vanligt, med all rätt! Det kommer att äga hårt". Men alla är inte riktigt lika säkra. @SID 6.7: "#grand-theft-auto-iv|"GTA IV" var en stor besvikelse så jag har låga förväntningar på femman". Och många är det som hoppas på en pc-version, även om en evuentuell sådan också behöver räta ut en del frågetecken. @Bavver: "Nog för att förra GTA floppade ganska hårt på pc, men hoppas dom lärt sig av sina misstag".

Silver: Även om Rome II inte var en lika solklar silvermedaljör fick det ändå drygt 100 röster mer än trean. Och visst är det många som litar helt och fullt på #Creative Assemblys vana strategihänder. @Map-pen har "Redan bokat" och @generalfil sammanfattar sina känslor så här: "GE MIG ROME NUUUUUUU!"

Brons: Kampen om bronspengen var, som sagt, stentuff. Arma III, Battlefield 4, The Last of Us, Company of Heroes 2, Watch Dogs och The Elder Scrolls Online hade en hård kamp, men till sist var det online-Tamriel som gick segrande ur striden. @Moppe: "Tråkigt nog som vid nästan alla mmorpg-lir jag läser om blir jag bländad och förförd av all hype. Jag skulle dock önska att Elder Scrolls Online blir lika roligt som det låter, är skeptisk dock om det kommer kännas som ett Elder Scrolls-lir. Time will tell!" @Kimeriderf var däremot säkrare på sin sak: "Elder Scrolls Online