Okända Teampixel planerar att samla ihop resurserna för att köpa Homeworld från THQ. Och de vill ha din hjälp.

THQ-auktionen rätade ut många frågetecken men lämnade oss med ett stort: Vad hände egentligen med Homeworld? Enlig indieutvecklaren Teampixel äger #THQ fortfarande rättigheterna till varumärket, trots att utvecklaren #Relic Entertainment sålts till #Sega.

Och Teampixel är fast beslutna att samla in pengar för att köpa Homeworld. Därför har de startat kampanjen "Save Homeworld".

– För tretton år sedan släpptes ett av de mest legendariska scifi-spelen någonsin, och rymd-rts tog ett gigantiskt kliv framåt både vad gäller innovation och spelglädje. Ändå, nästan tio år senare, väntar fansen på nästa del i Homeworld-serien. Vi på Teampixel är trötta på att vänta och vill föra fansen samman för att ta tillbaka serien.

Teampixel vill samla ihop tillräckligt med pengar, vilket de menar är 50 000 dollar (ungefär 326 000 kronor), för att kunna köpa Homeworld från THQ. Lyckas de är målsättningarna att släppa originalet på Steam och GoG, skapa Homeworld Touch för touch-plattformar (exempel på detta kan du redan se på kampanjsajten) och – inte minst – utveckla Homeworld 3, "spelet som aldrig blev av".

Teampixel har arbetat med saker som mobila appar och webbdesign. Spel tycks inte vara deras styrka, ändå tycks de fast beslutna av att de är rätt utvecklare för att väcka liv i Homeworld. Tror du att de kan lyckas? Eller är projektet dömt att misslyckas?

Fast namnet är ju bara en del av det, designen på skeppen är ju också något som ingår i Homeworlds IP. Men visst, jag hade lätt köpt ett liknande spel om Relic gjorde det oavsett vad det heter så länge som det känns som ett Homeworld spel och inte en... 25/01 Något i still med "Hiigara". Nu vattnas det i munnen! ;) 25/01 Relic behöver inte namnet alls. De kan göra en exakt kopia av spelen och kalla dem för "Freeworld", eller vad som helst, och fansen kommer köpa, däribland mig. 24/01 Meh, behöver de bara 50k$ så undrar man varför relic aldrigt gjort en upföljare? De har ju nämnt några gånger att de varit intresserade. 24/01 Skulle sälja min själ för en värdig uppföljare till Homeworld. Dock behöver jag inte ens en uppföljare, slå upp ett gäng fräscha servrar och släpp "Homeworld HD" för att få in folk:D 24/01 Inte alls omöjligt - ettan och Cataclysm kör jag på en K6-2 550MHz med ett Voodoo 3, Glide är grejen. :) (Även om just Homeworld dock bara använder sig av en OpenGL->Glide wrapper i det fallet. :( Vill minnas att det ligger med en sådan på CD-skivan til... 24/01 Får undersöka detta igen då kanske. 24/01 Svårt att bedöma om det är billigt eller ej, vet inte vad mindre utvecklare har för marginaler. 24/01 Har fått samtliga att fungera på Win7x64 men jag har Radeon så jag vet inte om det är därför det funkar utan problem. 24/01 Tvåan vill jag minnas fungerar på W7x64 (var ett antal månader sedan det drogs igång senast, men har inte bytt OS sedan dess), även om det gnäller på felaktiga grafikkortsdrivrutiner. (Vill också minnas att det i nVidias fall är p.g.a. för höga versions... 24/01
Skicka en rättelse