Gordon Freeman eller hans föräldrar röjer inte ett ord om att spelet nu fungerar både till Linux och Mac. Inte heller Steam-sidan, men det gör det!

#Valve har på senare tid arbetat friskt för att stötta såväl Mac- som Linux-gamers med hjälp av sina titlar. Därmed torde ingen bli förvånad att #Half-Life nu fungerar till båda formaten. Spännande nog har de inte uppdaterat Steam-sidan med specifikationer, men enligt Cult of Mac fungerar det klockrent. Vad hade Freeman sagt om det?

Starta om din Steam-klient och säkerställ att det är klassika Half-Life du har och inte bara Source-varianten så kan du smidigt bada i pixliga pang-pang-miljöer. Annars kan du ta dig ett bett i Black Mesa Source, om än att formatmöjligheterna då är lite begränsade.

inte för att bli förbannad på Valve(icke helt Fanboy) så börjar jag bli ganska less på att vänta på att dem ska bli klar med Ricochet2.....hoppas bara på att det kommer vara i OpenGL :) 28/01 så jäkla skönt att en stor aktör verkligen lägger framfötter på att inte bara snacka linux utan också få oss att spela deras klassiker i den fria miljön, väntar nu bara på att den nya generation ska enbart klaga på OpenGL och linux för att dem inte växt... 28/01 Nu hoppas jag på half-life 2, för då blir det att spela igenom den serien igen. Startade gammla half-life och det flöt på otroligt bra, och vilka nostalgitrippar det gav att åka igenom lin-banan igen.... Sjukt bra! 28/01 det har egentligen inget med Linux att göra utan kringliggande system (den sk pakethanteraren främst) som håller ordningen på vad som behövs eller ej och vad som ska städas bort, och det finns flera sådana. men sålänge du inte härjar för mycket manuellt... 28/01 Även för en dator som är high-end låser det upp ännu mer prestanda eftersom Windows + DirectX skapar så pass mycket overhead. 28/01 Jag förstår att detta är ett förekommande problem på budget datorer, men för high-end datorer som jag och troligtvis många andra som är intresserade av sin hårdvara, så är prestanda sällan ett problem. Men kudos till att de öppnar upp möjligheterna för... 28/01 Ja det fungerar bra nu, det enda som kanske behövs från iallafall Nvidias sida är de senaste beta drivrutinerna för Linux. Men annars flyter allt på hur bra som helst. 28/01 OpenGL kan göra allt DirectX kan. 27/01 Fungerar likadant med Win7 och 8, dessa operativsystem blir inte sega efter en tids användning. Men visst kan jag tänka mig att byta om jag får mer prestanda, så länge alla spel fungerar. 27/01 Senast jag testade steam på Linux så funkade spelen skit eller inte alls. Hur är det nu? har dom fixat så att de funkar bättre nu? 27/01
Skicka en rättelse