Rykte gör gällande att kommer Kina häva importförbudet av konsoler och spel.

Kina, med en befolkning på cirka 1,3 miljarder människor kunde ha varit en extremt attraktiv marknad för spelföretag som #Nintendo och #Microsoft – men icke! Efter att kulturdepartementet ansett det skadligt för dess befolkning att ägna sig åt den här typen av aktivitet, så förbjöds importen av konsoler och spel år 2000. Detta ledde istället till att den svarta marknaden med piratkopiering fick sig ett uppsving. Något som säkerligen inte uppskattats.

13 år senare har dock myndigheterna i Folkrepubliken Kina funderat på att häva förbudet och låta konsolerna frodas bland dess befolkning. Även fast detta bara är rykten än så länge, har både #Nintendo - och #Sony-aktier ökat några procent i sitt värde.

Faktum är att spelkonsoler inte är förbjudna i Kina. Det har funnits en lag som begränsar import av arkadspel till spelhallar, men den tillämpas inte längre. http://www.engadget.com/2013/01/30/china-console-ban/ 31/01 Och? Ett land som inte lever efter mänskliga rättigheter, har heller ingen rätt att hävda sig! Bojkotta allt vad K heter! 29/01 är lite skeptisk till hur det egentligen ligger till med detta förbud. om jag inte minns helt galet så släppte Nintendo en speciell klon av N64 som kom flera år efter att den gick ur tiden, (vilket alltså då i sin tur bör bli en god bit in på just tvåtu... 29/01 Tråkigt att bo i ett land som som förbjuder en sådan här sak bara för dom får sig sig saker om hur folk fungerar... 28/01 Bättre sent än ännu senare. 28/01 Det känns som att det är lite sent för detta. De flesta kineser jag känner som spelar bygger ihop sina egna datorer (med piratkopierat OS förstås) och spelar antingen gratisspel eller fildelar. Sedan finns det ju en del kineser med pengar på fickan som... 28/01 men då har alltså som enda nation i världen insett att det finns ett sätt att få stop på dåliga konsoportningar? helt enkelt förbjuda konsolerna ;) 28/01 Nej! De stackars kineserna måste skyddas från den fria tanken till varje pris! Bort med internet och mer dödsstraff är enda boten! 28/01 Jag försökte nog få er att tänka på just tv-spelen. Sedan tyckte jag det räckte med det tillägget :) Jag tror förbudet av import är det man ska fokusera på här. Om man läser hela artikeln på China Daily så har ju handlare fortfarande sålt en del konsole... 28/01 Lite förvirrande när ni har rubriken ''TV-Spel'' och sen refererar ni i artikeln till det som enbart ''Spel'' hur ska ni ha det? Datorspel kan ju inte vara olagligt, finns ju sjukt många internetkafé'n med huvudsakligen Blizzard spel. 28/01
Skicka en rättelse