Mannen bakom Dark Souls ser fram emot att göra varmare spel och tycks lämna Dark Souls bakom sig: "Jag vill ha nya sätt att uttrycka mig".

Hidetaka Miyazaki må ha gett sin välsignelse till #Dark Souls II, men är inte pigg på idén att hans mörka hardcore-rollspel utvecklas till en långlivad serie.

– Jag vill inte se Dark Souls 8 komma ut. Det är inte det som är grejen. Det handlar mer om: "Vad vill fansen ha?"

Han säger att han nog snart kommer sluta göra Dark Souls-intervjuer. Åtminstone på ett tag. Miyazaki tycks vara på god väg att lämna serien bakom sig och kommer inför tvåan enbart ha en mer övervakande roll. Även om det är ett beslut som gör honom både glad och ledsen.

– Jag vill ha nya sätt att uttrycka mig. Det är sant att jag är ledsen över att inte vara mer involverad i utvecklingen av Dark Souls II, för jag har jobbat med #Demon's Souls och #Dark Souls under de senaste fem åren. Jag älskar verkligen de spelen, men kanske är det dags för ny inspiration till serien, och det känns helt okej för mig.

Miyazaki ser fram emot att spela den efterlängtade tvåan med mer distans – och han ser fram emot att göra sitt nya spel, som han är fåordig om.

– Ibland skulle jag vilja göra ett varmare spel – inte nödvändigtvis casual, men varmare i atmosfär och omgivningar.

Måste säga att jag inte brytt mig om detta spel pga den legendariskt dåliga pc-porten men köppte det nu på greenmangaming för 100 kr i samband med att jag skaffade 360-kontroll till datorn. Jag måste säga att med handkontroll är spelet faktiskt riktigt... 29/01 Dark Souls the Movie Dark Souls the Movie 1 Dark Souls the Movie 2 Dark Souls the Movie 3 Dark Souls the Movie 4 Dark Souls the Movie 5 Haha märkte nu att det var Final Fantasy där du bara hade bytt till Dark Souls :) 29/01 "Dark Souls X - Ja tack, grymt spel!" Nej tack. 29/01 Tror inte fansen vill ha ett spel om utvecklaren själv inte längre känner sig motiverad att göra ett nytt spel baserat på samma IP. Jag själv skulle till exempel inte vara intresserad av Wasteland 2 eller Elite : Dangerous om jag inte såg att utvecklare... 29/01 "Jag vill inte se Dark Souls 8 komma ut. Det är inte det som är grejen. Det handlar mer om: "Vad vill fansen ha?" men om fansen vill ha dark souls 8 då måste han göra det 29/01 Det är utvecklare/utgivare som vågar satsa på nya saker som för spelen framåt. Giganter som EA, Activision och Ubisoft däremot tycker jag för den tillbaks till en tid då arkadspel var populära. Hade spelen inte utvecklats till vad de är idag tvivlar jag... 29/01 Fast jag tycker dom ska ta tillvara på sin säregna stil, det är inte många som gör bra svåra och mörka spel. Behöver inte vara just Dark Souls men det vore tråkigt om dom byter inriktning och börjar göra mer generiska spel. 29/01 Bra. Att mjölka varumärken har väl aldrig varit en bra ide... 29/01 Dark Souls VI - helt okej Dark Souls VII - JAAA tack! Bland de bästa spelen genom tiderna. Dark Souls VIII - Mja, det klarar jag mig utan Dark Souls IX - JAAA tack! Dark Souls X - Ja tack, grymt spel! Dark Souls IX - Nej inget MMO tack. Dark Souls XII... 29/01 Ja, en del utvecklare verkar ju förstå konceptet om att sluta när man är på topp medan andra fortsätter så länge att spelserien inte minns för när den var skitbra utanför skiten på slutet. 29/01
Skicka en rättelse