Konsoljätten från Japan skruvar ned förväntningarna för antalet sålda Wii U- och 3DS-enheter. Men trots detta går företaget med vinst.

I oktober sa #Nintendo att man siktade på att sälja 5,5 miljoner Wii U världen över till och med mars 2013. Nu berättar VG247 att företaget har reviderat siffran till 4 miljoner. Fram till nyår hade Nintendo skeppat 3 miljoner konsoler.

I kvartalsrapporten ändrar man också förväntningarna på antalet sålda Wii U-spel. 25 miljoner blir 16 miljoner. Hittills har 11 miljoner spel sålts till konsolen. #New Super Mario Bros U. har sålt 2 miljoner medan #Nintendo Land mäktat med 2,3 miljoner – fast då inkluderas de spel som medföljer Premium-utgåvan av Wii U.

Man passar också på att sänka förväntningarna på 3DS. Målet på 17,5 miljoner till mars blir istället 15 miljoner.

Men trots vissa omformulerade målsättningarna går Nintendo med vinst. Efter företagets första förluster 2012 visar det sig nu att man går med 160 miljoner dollar i plus.

Exakt. vill man spela Nintendos spel (vilket många vill) så måste man köpa Wii U. Försäljningen kommer ta fart ordentligt när det börjar släppas lite fler spel till den. Rayman släpps i slutet på februari och sen kommer det rulla på fram till sommaren... 31/01 med krångel menade jag främst kontrollen här, det kommer vara en rätt rejält mycket krångligare historia att få fungerande eller ersätta både för utvecklare och att få funktionell för användare. och sen vad som är ordentligt bra kan alltid diskuteras,... 30/01 Wii Emulator funkar ordentligt bra på PC dock :D Wii U kommer nog funka bra den med om 4-5 år. http://dolphin-emulator.com/ blip blop O sen har vi.. http://www.wiiuemulator.com/ 30/01 med WiiU visar de iof inte upp så värst mycket mer än vad som redan fanns på annat håll redan när Wii var nytt, och då menar jag inte i processorväg. http://cache.kotaku.com/assets/images/9/2007/11/medium_imabikisou_remote_play.jpg en WiiU-kontrollproto... 30/01 Ordentlig upplevelse? Skaffa dig än bra pc om du vill ha en "ordentlig upplevelse", Wii U är mer av en party maskin även med de nyare AAA släppen. Kör en Wii U nu, och om det nu visarsig att det inte kommer något som gör det värt att behålla din Wii U... 30/01 efter semestern i sommar tror jag nog att de kommer sälja en hel del i Europe i alla fall, priset har droppat och folk har kommit tillbaka till arbetet, inge mer sol och bada. 30/01 den kommer aldrig komma loss innan priset är under 2000kr, och då menar jag premiumversionen. alla med nån form av koll fattar ju att PR-snacket om sälja till förlust är rent nonsens och vill man inte känna sig sodomiserad av Bowser om ett halvår så gör... 30/01 Min hjärna uppfattade det som att dom skulle sänka priser när jag läste rubriken. Damnit 30/01
Skicka en rättelse