Mannen som gjorde de hyllade scifi-filmerna Moon och Source Code regisserar World of Warcraft-filmen.

#World of Warcraft-filmen lever. #Blizzard bekräftar att Legendary Pictures har skrivit på ett kontrakt med Duncan Jones, som ska regissera filmen. Jones har tidigare gjort de prisbelönta scifi-filmerna Moon (2009) och Source Code (2011).

Filmen börjar spelas in under hösten och den planerade premiären är satt till 2015. Med en budget på drygt 636 miljoner kronor kommer Jones att ha betydligt mer pengar att röra sig med än vid Source Code (222 miljoner).

För två år sedan berättade Duncan Jones att han var intresserad av WoW-filmen. Då uttryckte han sin avundsjuka eftersom Sam Raimi just då var den planerade regissören.

– Jag tror verkligen att World of Warcraft kan bli början på bra filmer som baseras på spel.

Nu är det upp till bevis. Charles Levitt har skrivit manus och Stuart Fenegan blir övergripande producent.

Blizzards egen Chris Metzen antar rollen som co-producer. Han var med redan vid 1994-spelet #Warcraft: Orcs and Humans som bland annat illustratör. Han var creative designer för #Warcraft III och bidragit med artwork, röstskådespeleri och manusskrivande för onlinerollspelet World of Warcraft.

Tack till metro swe, cmdrsven för detta #nyhetstips!
Jag har inte riktigt fattat detta men kommer det att vara en tecknad film eller en film med riktigt folk? 01/02 Bra sagt! Förstår inte hur han fått så många upvotes när han skriver sina åsikter som fakta och gör en helt felaktig jämförelse... Håller med dig om att LotrO är ett grymt bra MMO, som är av helt annan karaktär än WoW. Jag har spelat båda mycket och att... 01/02 Moon är en sjukt bra film, en av de bästa Sci-Fi filmerna någonsin... Hoppas bara att detta projekt blir lika lyckat! 01/02 Ehm nej, det är det inte. LotrO är ett ruggigt bra spel och är bra mycket bättre än WoW.* Nu är det som tidigare nämnts att LotR-filmerna baserades på böckerna skrivna av JRR Tolkien och detsamma gäller för spelet LotrO, medan Wow-filmen baseras på, log... 31/01 Fortfarande inte en rättvis jämförelse. Vi har ju trots allt Peter Jacksson som regisserade LotR filmerna, svårt att slå vad den mannen gör. 31/01 Trodde projektet var helt dött, tycker verkligen om warcraft-loren och längtar faktiskt lite fortfarande. 31/01 Hur är Duncan Jones in-game, nubbig dwarf eller? 31/01 Charles LeAvitt. Det saknas ett A (superviktigt). 31/01 Kan dom inte kalla det för en Warcraft film istället för world of warcraft film? filmen handlar väl om Warcraft universumet inte om spelet world of warcraft, löjligt att anamma det sista spelet i seriens namn när de spel som kom före är mer betydande... 31/01 100 miljoner dollar är väl circa 636 miljoner kronor? Eller har jag gjort bort mig nu igen? 31/01
Skicka en rättelse