Grundaren av Valve berättar hur Dooms framgångar fick honom att lämna Microsoft.

Om vi för stunden lägger hungern efter #Half-Life 3 i en liten låda och istället fokuserar på hur dominerande #Valve är i spelbranschen blir en timmes föreläsning från Gabe Newell något mycket intressant. Hur kommer det sig att de har lyckats växa med 50 procent varje år sedan starten 1996, genererar mer omsättning per anställd än Apple och är den fjärde största bandbreddskonsumenten i världen?

Föreläsningen tar oss med från första början i företagets historia, hur hans tid på #Microsoft fick honom att starta Valve. En av beståndsdelarna var en undersökning Microsoft gjorde som visade att Doom brädade Windows i antalet installationer, att ett litet 12-mannaföretag från Texas kunde utmana en så redan då stor aktör inom mjukvara. Han berättar också hur det kommer sig att de har en så platt organisation.

http://f.kulfoto.com/pic/0001/0015/15xw914743.jpg 04/02 Om man ändå fick en timme med Gabe. Oh the things I would do :D 03/02 bara för att vara lustig av mig ska jag länka denna video här http://www.youtube.com/watch?v=GSDY2LwYie4 där gabe lustigt nog bevisar att han vet vad "tre" är :D han kan iaf hålla upp 3 fingrar. någon mer som känner vibbarna? 02/02 Ja det kan stämma, men det tog ett tag innan CS blev populärt också. Att veta vad Valve gjorde under CS perioden kan jag inte veta men jag kan veta vad dom inte gjorde. 02/02 Den var riktigt interessant att kolla/lyssna på. 01/02 CS beta 1.0 kom ut i juni 1999. Opposing force kom november 1999, blue shift i juni 2001. Du kanske kan kolla upp fakta nästa gång innan du häver ur dig hur det var helt felaktigt. Sen har väl du knappast någon aning om vad som försegick bakom stängda... 01/02 Fattar ni inte att Gordon Freeman bor i Gabe? 01/02 Gaben ser sjukt trött ut, han jobbar nog väldigt mycket. 01/02 ni som pratar om cs kan säga såhär dom hade INTE haft pengarna till att skapa steam utan cs,att dom svikit cs är fel och säga då dom gjort cs:go. och inte för vara någorlunda fanboy av valve, kan jag med handen på mitt hjärta säga ni ska vara glada valv... 01/02 Jag älskar det faktum att man inte börsnoterat Valve. Gabe skulle förmodligen kunna köpa ett eget land med pengarna som han skulle få ut, men vi vet alla vad kvartalskapitalism gör med spelindustrin, läs Blizzard. Jag tror att Valve kommer att fortsätta... 01/02
Skicka en rättelse