Källor hos en utvecklare bekräftar tidigare rykten och lägger lite mer ved på brasan.

Tidigare idag kunde vi berätta om att vi antagligen kommer få se nästa generations Playstation avtäckas den 20 februari. Dessförinnan skrev vi om vad som sägs vara hårdvaruspecifikationerna. Nu är det dags att lägga lite extra ved på brasan.

En utvecklare har för Edge Online berättat lite mer om vad vi kan förvänta oss av Playstation 4. Det mest intressanta är väl att den enligt källan ska släppas i slutet av detta året, dock bara för bosatta i USA och Japan. Till oss här i Europa kommer den tidigt 2014.

Vidare berättar källan att den ska vara kraftfullare än Microsofts bidrag till nästa generations konsoler. Den nya kontrollen, som det viskats om länge, kommer istället för select - och startknapp att ha en pekskärm, som fungerar ungefär som bakre skärmen på Playstation Vita. Det kommer även finnas en "share"-knapp, med vilken man kan dela bilder och filmer på internet. Playstation 4 spelar nämligen in filmer på upp till 15 minuter utan att anstränga hårdvaran nämnvärt.

En ny version av Playstation Eye-kameran ska släppas samtidigt och fungera med existerande Move-kontroller.

Som vanligt är viktigt att ta det hela med en skopa salt, detta är tills avtäckningen endast rykten.

Jag är lite nyfiken på vilka funktioner du tycker att den är så bra på? För så som jag ser det så lovade Sony guld och gröna skogar inför släppet av PS3an men det blev ju bara kattskit av allting när de gång på gång tar bort eller begränsar funktioner... 04/02 är det vanligt att man säljer vidare PC-spel nuförtiden? Oavsett så är väl det inget fel på steam på grund av det? det är ju likadant med gamla impulse (gamestop numera) och det var riktigt trevligt med många intressanta spel. 04/02 Det kunde vart värre. Tänk om den hade en "like-knapp" för Facebook :P 04/02 Konsolltrams! Vuxna män spelar på datorn :) 03/02 Ser ingenting bra med STEAM. Man kan inte sälja sina spel vidare. Man måste ha det äckliga steam igång för att kunna spela överhuvudtaget. Har nästan slutat köpa spel till PC helt pga all jäkla DRM överallt. 03/02 Kan man få göra men det ändrar inte det faktum att det är en av de bästa grejerna som hänt spelvärden :) 03/02 Jag avskyr Steam så nej tack. 03/02 Tala för dig själv. PS3 levde enligt mig upp till hypen alldeles utmärkt, helt klart det bästa konsolköpet från denna generationen (både sett till spel, funktioner och hårdvara). Fast det var 7 år sedan, bäst före-datumet på denna generationen gick ut... 03/02 Just därför jag inte gillar konsol, de ska inte kunna tryckas i mer grejer. Konceptet håller inte, Men det kan pc och eventuellt nått som steambox då spelen till pc är gjorda för att du kan ha olika hårdvaror och du kan själv välja. Så jag hoppas steamb... 03/02 :P hehe ja lite fail men du får ändå +1 för ett gått försök :P Jo hårvaran är kanske dyrare till pc men du kan ju göra så mycket mer än spela med den dyrare hårdvaran. Sen är alla spel billigare på pc och många gånger kommer patchar snabbare för att fix... 03/02
Skicka en rättelse