Rykten är rykten och ska alltid tas med skepsis. Tills de visar sig stämma, vill säga. Förra veckans [n=20455 spekulationer] kring prissänkingar för [[Playstation 3]] visar sig stämma - på USA-marknaden sänker #Sony priset från 600 till 500 dollar. Anledningen är att maskinen säljer avsevärt sämre än Xbox 360 och Nintendo Wii i Staterna, och förhoppningsvis får det lägre priset fart på försäljningen.

Samtidigt kommer fler uppgifter om att en sedan länge omtalad ny version av maskinen, med 80 gigabytes hårddisk, är att vänta, kanske i augusti. Priset väntas hamna på omkring 600 dollar. Rykten och spekulationer gör gällande att officiellt besked ges på Sonys [[E3]]-konferens på torsdag. Våra murvlar på mässan kommer givetvis hålla er informerade, håll utkik på E3live.se.

Finns ju både spel och speldemos att ladda ner, och det kommer fler och större spel att köpa, så en stor hdd är inte fel även om man bara har sin ps3:a till att spela med. 10/07 Utbudet på bra spel är fortfarande väldigt snålt till ps3. 10/07 Prissänkning är en nödvändighet... iaf om jag ska inhandla ett ex. 10/07 Storleken på hdd:n är ganska så oväsentligt för mig. Då jag ser den enbart som en spelkonsol. Och alla save-games kräver ju inte så mycket utrymme. Blu-ray spelare för filmer är inget argument. Eftersom kommande "spel" är på blu-ray skivor. :-P Och inte... 10/07 Själv tycker jag att PS3 är för dyrt än. Klart grafiken o ljudet är ju toppen men med bara en 60gb hd är lite klent nu säger dom att dom ska göra en ps3a med 80gb HALLÅ ELLER kläm i en 200 eller 300gb hd i stället då kanske folk vill köpa den. Men just... 10/07 Ja en ny 80gb hdd känns rätt meningslöst då man kan stoppa in en egen disk i den. Varför inte då släppa en rejäl hdd uppgradering om det ska komma en nyversion och sen då sänka priset på den nuvarande som tänkt. Men 100 09/07 de går väl att sätta in vanlig hårddiskar till en ps3 eller har ja helt fel? 09/07 Var väldigt intresserad av ps3 innan priset sattes så högt som det nu är, men det är bra att de vågar sänka det lite. Men tycker fortfarande att priset är för högt som (jag tror) många andra också tycker 09/07 Ser man en konsoll som en jävla leksak ska man hålla sig borta från dem. Köp en mjukisnalle. :) Edit: Försökte låta snällare. 09/07 Inte nu längre, i bluraysystemet är japan regin 1/A tillsammans med usa. Och ja, regionskydden är sällsynta nu, men det ökar snabbt i natal, om ett år kommer merparten av alla nya filmer vara regionslåsta. 09/07
Skicka en rättelse