Shigeru Miyamoto säger: "Vi har tagit oss igenom den första inlärningsfasen och är nu redo att tackla hur vi drar full fördel av högupplöst grafik".

Först nu börjar #Nintendo lära sig till fullo vad det innebär att skapa spel i högre upplösning. Satoru Iwata, big boss på företaget, säger att vi kan vänta oss mer visuellt avancerade titlar från dem framöver.

– Det bör nämnas att varje spelkonsol har sina unika kvalitéer och utvecklare måste gå igenom en "trial and error"-fas för att nå den fulla potentialen, säger Iwata som nu tror att både de och tredjepartsutvecklare kommer visa snyggare spel.

Konsolerna som finns ute nu har spelmakarna haft tid under sex, sju år att studera, menar han. Wii U är ny och det tar olika lång tid för olika utvecklare att hitta rätt med den nya hårdvaran.

– Vi är inte särskilt oroliga, för tiden kommer att lösa detta.

Legendaren Shigeru Miyamoto tillägger:

– Vi har tagit oss igenom den första inlärningsfasen och är nu redo att tackla hur vi drar full fördel av högupplöst grafik.

Enkelt, de är ute efter perfektion. 07/02 Sugen på att köpa en Wii U men finns fortfarande inte en ända titel som lockar, väntar nog på en prissänkning innan jag köper då 3000kr är för mkt för vad man får, 06/02 Dummaste jag hört om att de måste lära sig HD-grafik. Det är ju knappast som att högre upplösning gör det svårare att programmera spel. Vad de menar att säga är att det är nytt för dem att arbeta med modernare hårdvara och att de behöver lära sig att... 06/02 jag vet inte vart jag står riktigt, 720p 60fps eller 1080p 40fps, beror självklart på vilket spel, men ändå 06/02 Håller med, twilight Princess stilen var ju perfekt, men bara de gör det väl så tror jag att jag blir nöjd med wind waker stilen också. Gäller att de visar WiiU musklerna nu. 06/02 Ja WW HD ser löjligt bra ut. 06/02 Wii spel i 1080p :) 06/02 Och så har vi alla dessa pc-nördar som ska rabbla siffror! "Om dem bara hade gjort den snabbare, ökat dessa grejer så"... Bla bla! Kolla på Wind Waker remaken, får jag den grafiken i 1080p och 60fps så räcker det för mig! Kan tillägga att även jag är... 06/02 Antagligen mer åt Wind Waker HD hållet än Skyward, personligen gillade jag Twillight Princess bättre, både spelmässigt och grafiskt! Tycker de borde kört på den idén dom hade vid den tiden. Handhållna Zelda = Wind Waker grafiska Vardagsrums Zelda = Real... 06/02 Nej det var bara ett techdemo. Nästa Zelda kommer nog ha samma stil som Skyward Sword fast så högupplöst och mycket bättre grafik. De verkar gilla vad de gjort med Wind Waker HD så man kan nog förvänta sig ngt i den stilen. 06/02
Skicka en rättelse