Den kända filmskaparen och Gabe Newell planerar att göra spel ihop och även film baserad på Half-Life eller Portal.

#Valve och regissören J. J. Abrams vill göra spel ihop och en film baserad på Half-Life eller Portal, berättar Polygon. Abrams och Gabe Newell hade en on-stage-diskussion om ämnet storytelling och det var då de släppte bomben.

– Vi har en idé för ett spel som vi skulle arbeta fram tillsammans med Valve, sade Abrams, som vi bland annat känner igen som en skaparna bakom Lost och har producerat Cloverfield och kommer regissera Star Wars: Episode VII.

– Vi är superexalterade över detta och skulle också vilja prata om att göra filmer, antingen en Portal- eller Half-Life-film, kontrade Newell.

De båda menade i efterhand att de faktiskt pratat flera gånger om planerna och nu gått vidare till "mer än att bara prata". On-stage-samtalet var en slags sammanfattning.

Efter samtalet berättar Abrams om planerna:

– Vi kommer att anlita en författare, vi har många intressanta idéer. Vi har haft så många möten och kom äntligen till en punkt då vi sade: "Vi måste börja göra saker." Och idéerna vi hade för spel, idéerna för att göra Portal och Half-Life till filmer, vi bestämde helt enkelt att vi måste börja göra de här sakerna.

Tack till MacNille, OML för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse