Nästa onsdag kan Playstation 4 avslöjas – men vilka spel kommer visas? Uncharted 4? God of War 4? Final Fantasy 15? Eller blir vi totalt överraskade? FZ pratar om frågetecknen vi hoppas rätas ut till utropstecken.

Nästa onsdag är det dags. Playstation Meeting 2013 hålls i New York och FZ tror, liksom resten av spelvärlden, att #Sony till sist presenterar Playstation 4. Mycket av rykteskarusellen har hittills snurrat kring RAM, processorkraft och andra hårdvaruspekulationer.

Men låt oss bortse från nextgen-tekniken en sekund och istället fokusera på det vi egentligen längtar efter: Nextgen-spelen.

Uncharted 4? Kara? Final Fantasy 15?

Vi väntar oss att de allra trognaste utvecklarna och visionärerna av och bakom exklusiva Playstation 3-titlar kommer finnas vid Sonys sida i New York nästa onsdag. Ska #Naughty Dog presentera Uncharted 4? Att Gran Turismo 6 är under utveckling vet vi, är det dags för premiär-gameplay? Och är Sony redo för det "riktiga" God of War 4 redan innan #Ascension släppts?

#Quantic Dream med David Cage i spetsen har hunnit registrera domänen för PS4-titeln Singularity. Kanske får vi återse Kara från teknikdemot med samma namn? Andra Sony-trogna utvecklare som #Guerrilla, #Media Molecule, #Sucker Punch och #Insomniac kan lura i vassen med Killzone 4, LittleBigPlanet 3, Infamous 3 och ett sprillans nytt Ratchet & Clank. Vi får se.

#Square Enix har under det senaste året frestat oss med filmer från sin nextgen-motor, Luminous Engine. Vad har de på gång? Final Fantasy 15? Kingdom Hearts 3? Och kanske, enligt ett nytt rykte, #Final Fantasy Versus XIII?

Kommer Hideo Kojima visa Metal Gear Solid 5? Får vi äntligen veta mer om Michel Ancels #Beyond & Evil 2? Får vi se #Star Wars 1313? Nextgen-sport i form av Fifa 14 och NHL 14? Och har polska #CD Projekt möjligen sina första Playstation-titlar på gång? #The Witcher 3: Wild Hunt och #Cyberpunk 2077 har lyfts fram som nextgen-spel och skulle i så fall vara sköna rpg-tillskott för Sony.

Vad tror du? Vad drömmer du om?

Många frågetecken ska förhoppningsvis rätas ut till utropstecken inom en mycket snar framtid. Låt spekulationerna börja!

Vilka titlar tror du kommer fronta Playstation 4-avtäckningen? Vilka hoppas du på? Kommer uppföljarna dominera som vanligt eller är det dags för fräscha nykomlingar att få träda fram?

Helst mycket nya spel men annars är det Last Guardian och Killzone 4 för min del. 16/02 Ett nytt Carmageddon med toksnygga köttslamsor! :D 13/02 För min del kan de släppa vad de vill. Är helt ointresserad numera av dessa tingestar. Spelar enbart på PC och så lär det fortsätta. 13/02 Finns det någon svensk tid för när den här presskonferensen sker? 13/02 Det är klart de fortsätter med Last of Us om det blir en succé. De har två team nu så ena halvan har ju gjort något annat än Last of Us sedan Uncharted 3 kom ut. Den stora skrällen när Last of Us visades upp var ju att det var ett spel från just Naughty... 12/02 Ska jag vara helt ärlig så vill jag faktiskt inte se ett nytt Uncharted. Älskar de 3 spelen som släppts men med en ny konsol borde Naughty Dog starta något nytt, precis som de gjorde vid releasen av Ps3. Får se om de bygger vidare på The Last of Us, äve... 12/02 Jag vill se ett Destruction Derby med helt tok realistisk spelfysik och customisation. Då hade jag fått mig ett gott skratt med polarna!! 12/02 Soul Reaver! Suikoden! Nya versioner på dessa skulle vara kul, samt även Vandal Hearts som jag gillade mycket. Vill ha lite nya bra plattform också så ett nytt Ratchet & clank skulle sitta fint eller såklart Crash Bandicoot. 12/02 FF 9 liknande FF spel i hd skulle endå vara det bästa! Men det vet jag att jag kan glömma. Så man får hoppas på andra liknande rpg spel! Lirar bla ni no kuni nu hoppas på att dom gör fler liknande spel! Det kommer att komma så många bra spel till ps4... 12/02 Om PS4 premiärvisas nu, när tror ni det kommer till Europa? Om man jämför med premiären av PS3 och lanseringen här tex? 12/02
Skicka en rättelse