På 15 månader drog Skylanders-spelen och alla leksaker in över 6,4 miljarder kronor. "Och jag tror vi bara anar dess potential", säger Activision.

Skylanders sägs vara en källa till glädje – men är också en källa till pengar för #Activision. Nu har spelen, #Skylanders Spyro's Adventure och #Skylanders Giants, samt alla omkringprodukter dragit in 1 miljard dollar, vilket innebär ungefär 6,4 miljarder svenska kronor.

Plastfigurerna lyckades under 2012 sälja bättre än till exempel Transformers och totalt har över 100 miljoner Skylanders-figurer sålts i handeln.

– Skylanders-serien blev det första varumärket, gällande datorspel för barn, som lyckades nå 1 miljard dollar på bara 15 månader, och jag tror vi bara anar dess potential, säger Eric Hirshberg, vd på Activision Publishing, Inc, i ett pressmeddelande.

#Skylanders: Swap Force, seriens tredje del, har just blivit utannonserad.

Fick mina 2 sista igår så har alla 32 till det första Skylanders nu, spelar det mer än vad sonen gör :P 12/02 Vad är så vidrigt? Ska spel endast riktas till personer som är 18+? Vad är skillnaden på vanliga leksaker och detta. Barnen gillar det och kan inte föräldrarna säga att de inte får fler gubbar så är det svaga föräldrar. 12/02 Smart tänk, synd att man exploaterar barnens nyfikenhet bara... men så är det 2013 så wh* th* f*ck c*r*s 11/02 Själv älskar jag Skylanders, spelet är skitkul. Tur att man inte är som barnen, och har lite koll på vad vad man ska lägga pengar på. 10 figuerer, 1000kr t.ex plus spelet. Det är mycket pengar! Har 14 stycken så jag ska väl inte säga nåt kanske! :D 11/02 Men kom igen... Skylanders är precis som allt vi gjorde när vi var små. Garbage pail kids, Fotbolls Album till VM. Magic the gathering osv. Någon jämförde det med att få in sina gamla transformers osv in i spel, och det är precis så det är. Mina knoddar... 11/02 se där ja, själv visste jag om skylanders förens nu. 11/02 Kul för dom, marknadsekonomi äger. 11/02 Jag tycker det är äckligt hur företag gör allt för sno pengar ifrån dumma/oerfarna barn som går till föräldrarna. Vet själv hur man vart när det gällde leksaker, klart någon kommer alltid göra detta och handlar om uppfostran och tygla barnen eller vad... 11/02 Kan inte annat än att helhjärtat hålla med. 11/02 Jag börjar bli gammal, har aldrig hört talas om Skylanders ;) 11/02
Skicka en rättelse