Spelbranschens flitigaste analytiker talar. Och vi lyssnar, väl?

Michael Pachter, branschanalytikern som kanske kan ses som spelvärldens svar på Saida Andersson, tror att vi kommer bli föga imponerade av nästa generations konsolgeneration.

– Jag tror att den kommande konsolgenerationen har potential att göra oss besvikna, eftersom steget framåt gällande processorkraft kommer vara mindre än tidigare, säger Pachter som tror på större detaljrikedom och snabbare bilduppdatering i Playstation 4 – men skillnaderna gentemot trean kommer ändå knappt gå att se, berättar han för Digitally Downloaded.

Pachter tror att 1080p blir standard och 60 bildrutor per sekund blir minimum, men han tror inte att dessa skillnader kommer bli så värst dramatiska i praktiken.

– Texturer och shading kommer att vara mer livfulla och realistiska. Men i övrigt tror jag inte spelens utseende kommer förändras drastiskt.

Äntligen någon som har förstått! Sedan den senaste konsolgenerationen har vårt samhälle förändrats i grunden i och med populariseringen av sociala medier. Inkludera därtill ett ändrat konsumtionsmönster där folk har börjat förlita sig på molnlagring,... 13/02 precis. Sen får man inte heller glömma att de tidiga spelen som släpptes till 360/ps3 ser helt annorlunda ut jämfört med de som släpps nu. (forza 2 vs. forza 4) det tar ett antal år för utveklarna att lära sig hårddaran. Sen är det precis som du säger... 13/02 Och jag tror att 17 tums CRT (50 hz 1024*768 ofc) skärmar kommer att komma tillbaka in i marknaden för att häst. 13/02 Suck, Pachter. Jag känner mig dock hyfsat säker på att ps4:an inte blir något "monster" på samma sätt som ps3:an var. Sony har inte råd att gå för mycket i förlust på varje maskin. 12/02 Den här snubben verkar vara helt ute och cykla. Har han suttit och spelat på en 486'a fram tills idag? 12/02 Det tror inte jag heller. Tror vi kommer se 30 FPS även i den här generationen och så satsar de på detaljer istället. Vette fan om jag tycker att det är rätt väg att gå, men det blir bättre screenshots, och då hurrar marketing. 60 fps gör inte heller... 12/02 Jag tror att Herr Pachter har rätt i en sak med det han säger, att det finns potential att vi blir besvikna, det är ju iofs en ganska bra gardering för det har alla nya releaser en potential att göra. Jag tror dock det finns mer än potential, för att... 12/02 Det kommer inte hända förrän om minst 10 år. 12/02 Varför är diskussionen så fokuserad på grafikprestanda? Det är sannolikt inte det som kommer förändras mest med nästa generations konsoler... 12/02 Drar konsollerna på allvar igång tessellering (som pc undvikit) blir det en dramatisk skillnad över dagens PC-spel. 12/02
Skicka en rättelse