Recensionerna för Gearbox Alien-titel rasar in och ger ett tämligen enhetligt – men inte upplyftande – intryck.

Idag släpps till sist #Aliens: Colonial Marines till pc, Playstation 3 och Xbox 360 (Wii U-versionen kommer senare). Under fjolåret hyllades Texas-utvecklaren #Gearbox Software för #Borderlands 2. Men året innan, när de var aktuella med #Duke Nukem Forever, var kritiken desto beskare.

Vad är då Aliens för Gearbox? Dessvärre ser det ut att bli en Duke-repris. Då som nu var spelet kraftigt försenat – även om Aliens såklart inte är i närheten av Dukes developer hell – och då som nu är betygen inte alls särskilt upplyftande. På en tiogradig skala är det många som nöjer sig med svala treor eller fyror. Bara någon enstaka publikation hyllar spelet och de flesta tycks rörande överens om att Aliens: Colonial Marines är ganska dåligt.

Mattias Frost sitter just nu och tuggar i sig pc-versionen. På fredag levererar han sin dom.

Har du själv hunnit testa titeln? Vad tycker du?


Jag höll ut i ungefär 40 minuter innan jag stängde av spelet och var riktigt förbannad. Duke Nukem var dåligt - ja, men det visste man liksom innan. Detta är en stor PR kupp med lögner och fult spel från Gearbox sida. Även om de inte hade betett sig så... 16/02 Ja detta var ett bittert resultat... Var sjukt nära att förboka eftersom Alien spelen och filmerna är episka! Men som tur så tog jag mig en timme eller två och tittade på folk som steama på Twitch. Gud va glad man blev när man gjorde det, det var buggar... 14/02 Jag hade tänkt skriva världens inlägg men jag tänker summera spelet i dem punkterna jag tycker är bra och dåliga istället vilket dock också blir en aning långt.. :) Genom alla AvP spelen har jag alltid föredragit att köra marine, men jag har varit så... 13/02 Tycker också att de tittar för mycket på grafiken. Dock så är grafik viktigt för mig, fast inte lika viktigt. 13/02 I mitt fall så tycker jag att animationer och känsla är bättre än grafik. Recensenter brukar titta mest på gameplay och grafik, ibland på animationerna ifall det är något extra dåligt eller extra bra med dem ! 13/02 Jag köpte spelet när det kom ut 700 kr i sjön. Allt va dåligt med det spelet, asså tycker att det borde nån slags kontroll på spelen innan det släpps ut. inge mer gear iallafall... 13/02 haha ja suck vilka "alienfans" som gjort spelet :D tragiskt! Dagens indikationer o popups/inforutor överallt förstör ju verkligen spelkänslan. Bara denna modifiering av den åh så klassiska motionsensorn är ju nog för att ge betyget 1/10. "Game over man"... 13/02 Ehm, förra avp var ju riktigt bra speciellt i jämförelse med A:CM. Rebellion fick ta emot en hel del oförtjänt kritik, och faktum kvarstår att AVP2010 var mycket bättre polerat, snyggare och med bättre känsla. Dessutom oroligt bra och "fluid" animatione... 13/02 Fy fan... Just detta med motionsensorn är fanimej oförlåtligt! Alla ingredienser till att göra ett fantastiskt spel finns i Alien filmerna och så gör de detta. Jag kommer inte ens bemöda mig om att testa skiten. 13/02 Känns ju som att Gearbox gör bra spel i perioder.. Ett par bra spel och sedan ett par mindre bra rinse, repeat! 13/02
Skicka en rättelse