Basil Weber försöker få folk att investera i sitt spel Train Fever, som verkar vara vad Transport Tycoon-nördarna längtat efter.

#Transport Tycoon är ett spel som funnits med länge, och ett exempel på där eldsjälar lagt ner tid på att anpassa det för dagens spelare. Den karaktäristiska rafiken och känslan har dock förblivit orörd. Många är vi som önskat att spelet ska få en riktig uppföljare, men detta är en önskan som gått obesvarad – tills nu.

Basil Weber har skapat en sida på Gambitious där han vädjar om pengar så han kan färdigställa sitt spel #Train Fever. Efter att ha läst beskrivningen av spelet verkar detta vara så nära en uppföljare till #Transport Tycoon man komma. Det gäller att skapa ett transportbolag och få allt att flyta på. Samtidigt har han valt att implementera rollspels-element. Städerna växer dessutom i takt med att spelet fortlöper – precis som i #Transport Tycoon.

För dig som är intresserad, så har det släppts en trailer som visar lite hur alpha-stadiet av spelet ser ut.

Kan detta vara något att stödja?

Tack till Zerp för detta #nyhetstips!
Kollade in lite gameplay videos på detta spel och det verkar endast bara vara passagerar transport.. vet någon om detta är det ända som kommer att gälla eller kommer det mer olika typer av goods som i TT? De pratar tyska i alla videos så jag förstår end... 13/02 Ja det stämmer att det nog inte var en CD-key.. men som du säger har jag för mig vi prova med någon florerande TTD cd-r Jag har faktiskt aldrig sett en box till TTD. Märkligt med tanke på att jag både hade Railroad tycoon 1 och 2 på original.. men de... 13/02 Njaaaa... För att få originalgrafiken, originalmusiken, originalljuden o.s.v. "kräver" det att du "äger" TTD. Saken är den att TT och TTD ligger i Abandonware-kategorin och således så är det i en gråzon att bara dra hem det och spela. För övrigt är CD-k... 13/02 OpenTTD är i allra högsta grad gratis och kräver ingen cdkey. :) Bara ladda hem och avnjuta lite klassiska toner som ex. "Little Red Diesel". :D *nostalgi-överdos* 13/02 2D annars får det va. 13/02 Fifan har inte fat så roligt som jag haft med det spelet och mina vänner. 12/02 Men vad det itne var lika bra!!!! hehe 12/02 TTD!!! fi fan vad bra det var. Körde OTTD ett tag oxå... vi körde tom TTD via lan mot varandra... GANSKA långa matcher.. Men behöver man inte cdkey till OTTD? det gjorde man förut har jag för mig. 12/02 Alltså: Transport tycoon är inte bara tåg, så byt namn tack. Transport tycoon såväl som sim city passat bäst i 2D. + till alla som nämner openttd också 12/02 Locomotion måste väl ändå betraktas som en "riktig" uppföljare till TT(D)? Det är ju Chris Sawyer som ligger bakom bägge. 12/02
Skicka en rättelse