I en utvecklarfrågestund berättar Blizzard att de numer är starkt medvetna att det är ett problem att nästan allt folk använder är köpt på auktionshuset. Att det förtar känslan när saker känns hyrda istället för ägda.

För bara några kullerbyttor sedan rapporterade vi att #Diablo III nått version 1.07 och att det bland förändringarna gick att urskilja bland annat fler kontobundna föremål. Det var först i version 1.06 som några kontobundna föremål gick att skapa, och i och med enkelheten att köpa respektive sälja prylar via auktionshuset har det tidigare varit relativt sällan folk faktiskt använt sig av saker de skapat eller hittat själva. Under en ny utvecklarfrågestund medger Blizzard att det finns en väsentlig problematik med det, att folk känner att de hyr sina prylar istället för att äga dem.

– Vi gillar inte riktigt att, för de flesta spelarna, så är alla dina nuvarande prylar troligtvis någonting du hittat på auktionshuset. Detta kan skapa en situation där det inte känns som om du "äger" de prylar du hittat utan istället att det känns som om du hyr din utrustning. Något vi diskuterat mycket är hur auktionshuset påverkat spelet och hur vi kan få spelare att fokusera på att farma monster istället för att farma auktionshuset. Demonic Essence [nytt material för att skapa prylar, reds. anm] blev kontobundet för att uppmuntra spelare som ville skapa nya föremål att spela istället för att helt enkelt dra till auktionshuset för att köpa alla material som behövs för att massproducera prylarna. Därför ville vi även att produkterna av detta skapande att bli kontobundet. Vi vill att spelare inte bara hittar eller skapar flera av sina egna prylar utan vill även minska auktionshusets påverkan på spelet, och vi kände att det här var en bra möjlighet att ta några första steg i den riktningen, säger erfarne speldesignern Andrew Chambers under frågestunden.

Just auktionshuset är något som debatterats flitigt hur många gånger som helst, och säkerligen är det många som tycker att de nya förändringarna är ännu ett steg i rätt riktning.

Kanske är Diablo III precis vad du vill ha lagom till expansionen.

AH gjort att spelet kändes mer som WoW än Diablo, blir en sån jävla inflation när det finns botar och farmare överallt. Förstör hela loot känslan för man vet att vad som än droppar så finns det tusen likadana på AH för U-lands priser. 15/02 Ta bort det där förbannade auktionshuset.... det är inte till någon nytta förutom att ENKELT få tag på bättre saker. Man spelar helt enkelt mindre nu när man kan köpa det mesta på AH. 13/02 Redan?!? Har spenderat X antal timmar både på min DE och Barbar hittat som max 5 legendarys. Paragon lvl är ett jäkla skämt! Har spelat genom act 3 en jäkla passa gånger testat en run ingen legendary. Om man går in på auktionshuset för att kolla efter... 13/02 Tog dem lång tid att förstå detta... då folk klagade på ah och vad det skulle orsaka redan innan spelet släppts, samt alla veckor /dagar efter launch folk spammat forumet att AH förstör hela känslan med ett ARPG som enbart går ut på att hitta nya uppgra... 13/02 Tog det dom nästan ett helt år för att fatta det. 13/02 Enda lösningen är att spela Hardcore. 13/02 Gör det! Lev drömmen! 13/02 Nu har jag inte spelat D3 på ett tag men det stora problemet i början var ju inte AH i sig utan att man var TVUNGEN att handla på AH för att avancera på inferno. 13/02 Det fattade jag för längesedan. Kanske ska söka ett chefsjobb på blizzard. 13/02 Det enda Auktionshuset gör i ett spel som Diablo3 är att det förkortar livslängden på spelet.. Diablo är ett spel där man från grunden vill springa runt och döda saker för att få loot till sig själv. Men i Diablo3 är det nästan omöjligt för man hittar... 13/02
Skicka en rättelse