Superklassikern släpps på Good Old Games om mindre än ett dygn.

Imorgon klockan 10:00 släpps #System Shock 2 på GOG. Enligt RPS är det exklusivt för GOG och innebär i så fall att klassikern inte kommer till Steam, som det ryktats om.

Night Dive, som såg till att den här återlanseringsdrömmen blev verklighet, säger att det inte varit lätt.

– Rättigheterna till serien är höljd i komplikationer och är ärligt talat något som skulle vara långtråkigt att läsa om. Men den korta versionen: i oktober förra pitchade jag idén om en digital release av System Shock 2 till de som äger rättigheterna. Och, lika mycket till min överraskning som någon annans, nu är vi här, berättar Stephen Kick.

Nu går det att köpa. Skall bli mitt helgspel :) 14/02 Abandonware är en gråzon ifall det ska vara riktigt så ska det vara Freeware som Lure of the Temptress, Beneath a Steel Sky eller Flight of the Amazon Queen. Många av Sierras och LucasArts spel var tidigare s.k Abandonware tills företagen hörde av sig... 14/02 Det finns inget som heter "abandonware" mer än att det används som en ursäkt att ladda ner saker som inte existerar att köpa längre. Är spelen inte släppta fria av de som äger rättigheterna så är det lika mycket piratkopiering som att ladda ner det sena... 14/02 SShock 2 var också abandonware för ett tag sen 14/02 pcgamer: SS1 är ju gratis numera (abandonware eller vad det heter) så jag tror inte på ett släpp.. jag använder versionen från systemshock.com (system shock portable tror jag den heter), funkar fint i högre upplösningar, mouselook osv och funkar bra i... 14/02 Inget personligt, men förstår inte hur folk kan tro att Bioshock är den spirituella uppföljaren SShock spelen. Alltså, det finns inget sammanhängade nånstans. I SShock använder man sig av PSI, medan man i BShock förvrider hela DNA kedjan, använder plasm... 14/02 Spelet har redan fått över 100 recensioner på GoG. Synd att de inte även såg till att första spelet kom till deras tjänst. Minns första gången jag såg Bioshock att jag tänkte System Shock 1 då det påminde mig en hel del om det spelet. Hoppas de även får... 14/02 Ett av de bästa spelen genom tiderna! Spelat igenom minst fem gånger :) Synd att vi aldrig kommer få se ett SS3. Rättigheterna är delade bland en mängd olika bolag, och det skulle krävas väldigt mycket pengar, energi, och snackande, för att få tag på... 14/02 Åh GoG <3 14/02 Blev personligen paff när jag såg priset det kommer att få. Tänkte att det säkert kommer landa på runt ~250kr eller så. Nix, $9.99 kommer det landa på! 14/02
Skicka en rättelse